Hírforgó

Hétvégi rövidek

Rövidhírek Szarvas város közéletéből.


Díszdiploma-átadó a Pedagógiai Karon | A Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kara 2023. szeptember 29-én, pénteken 10 órai kezdettel tartja Díszdiploma-átadó ünnepségét. Az ünnepségen arany (50 éve szerzett), gyémánt (60 éve szerzett), vas (65 éve szerzett) és rubin (70 éve szerzett) díszoklevelek kerülnek átadásra azon egykor végzett óvodapedagógusok és tanítók számára, akik szakmai munkáját, életútját az Egyetem így ismeri el. Az esemény helyszíne az Evangélikus Ótemplom lesz. Itt az egyetem, Békés vármegye és Szarvas város elöljárói előtt vehetik át díszokleveleiket a kitüntetettek. Az átadón arany díszoklevelet 41 fő, gyémánt díszoklevelet 21 fő, vas díszoklevelet 26 fő és rubin díszoklevelet 4 fő vehet majd át.

Állatbarát intézmény | A GFE Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda a közelmúltban nyerte el az „Állatvédelem gyerekeknek” által kiírt pályázaton az „Állatbarát Általános Iskola” címet, melynek használatára jövő év június 3-ig javasolt az oktatási intézmény.

Újabb szabadulószobával lett gazdagabb Szarvas | Mint azt Hegedűs Éva ötletgazdától megtudtuk, a nyár végén készült el Szarvas eddigi legnagyobb szabadulószobája, az Útvesztő. A téma illeszkedik a szabadulószobának helyt adó Vasút utca 10. szám alatti Lelkészi Hivatalhoz. A játékon résztvevő 2-6 fős csapatok ezúttal egy mélybe rejtett labirintusba keverednek, amelynek egyúttal szimbolikus jelentése is van. További információk a www.titkosszoba.hu oldalon olvashatók.