Képgaléria, Média, Sziréna

Autómentes Nap a Biztonság Hete rendezvénysorozat keretében

A Biztonság Hete rendezvénysorozat keretében Autómentes Nap került megrendezésre szeptember 22-én Szarvason, a Szarvasi Vízi Színház versenyközpontban.


A nyolc órakor kezdődő ünnepélyes megnyitón a megjelenteket Babák Mihály polgármester, Molnár Sándor rendőrkapitány, Bíró Zoltán tűzoltóparancsnok, valamint Sükösd Attila, a szarvasi Honvédelmi Sportközpont vezetője köszöntötte. A rendezvény színvonalas lebonyolításában mindvégig részt vett a Szarvasi Rendőrkapitányság, a Mentőszolgálat, a Katasztrófavédelem, a Tessedik Sámuel Múzeum, valamint a Honvédelmi Sportközpont Birkózó Egyesülete.

A nyolc különböző állomáson elméleti és gyakorlati tudáspróbák, vetélkedők-versenyek várták a vállalkozó szellemű fiatalokat. Lövészet, gránátdobó verseny, íjászat, közlekedési ismeretek, állatvédelmi tesztek, bűnmegelőzési ismeretek, egészségügyi tesztek, vízi rendészeti ismeretek, valamint várostörténeti ismeretek. A szervezőknek és a résztvevőknek köszönhetően a rendezvényen végig a jó hangulat és a felszabadultság volt a jellemző.

A rendezvény zárásaként a versenyen jól teljesítők az alábbi helyezésükért vehették át a megérdemelt elismeréseiket:

  1. helyezés: Békésszentandrási Hunyai János Általános Iskola
  2. helyezés: Szarvasi Szlovák Általános Iskola 7. A. osztálya
  3. helyezés: Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola 7. A. osztálya

A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság különdíját, a Katasztrófavédelmi állomáshelyen nyújtott maximális pontszám elérése miatt a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorló Általános Iskola vehette át.