Kézilabda, Sportsarok

Fordulatos mérkőzésen egy gólos hazai vereség

Szarvas-Vecsés női kézilabda összecsapás volt hétvégén az NB II berkein belül.


Szarvasi NKK-Vecsés SE 25-26 (14-12), női NB II-es felsőházi bajnoki kézilabdamérkőzés, Szarvas, 80 néző. Vezette: Bakóczy Zs. és Király M.

Szarvas: Antal-Bíró 1, Milyó 5, Papp 1, Hajdu 3, Majoros 6/2, Nagy 3. Csere: Skorka (kapus), Nyerges, Száva, Szöllősi P. 4, Tasgyik, Trnyik, Závoda 2, Fodor. Edző: Száva Flórián.

Vecsés legjobb dobói: Gyebrovszki 9/2, Czudor 6. Kiállítások: 2 ill. 2 perc. Kizárás: 1 ill. 0. Hétméteresek: 4/2 ill. 4/3.

Nagyon bekezdett a Vecsés, 7 perc alatt 2-6 ra elhúzott. A hazaiaknak a 14. percre sikerült kiegyenlíteni jó hajrával: 7-7. A vezetést is átvevő vendéglátók azt két gólra növelve meg is tartották a félidő végéig.

Szünet után továbbra is a hazai vezetés folytatódott váltott gól párbajjal, egészen a 46. percig. 19-19-re egyenlített a Vecsés, majd a vezetést is átvette. Az eredménybe bejátszott a 33. percben Majoros piros lapos kizárása. A vendégek az utolsó 10 percben taktikus játékkal csak az eredmény tartására törekedtek a záró sípszóig.

Száva Flórián:

– Küzdelmes, fordulatos mérkőzésen a szerencsésebb csapat nyerte az összecsapást. Hiába hajráztunk, egyenlíteni nem sikerült. Döntetlen igazságosabb lett volna. Sajnálatos, hogy a kritikán aluli játékvezetés elrontotta a két csapat küzdelmét.

Az NKK legközelebb május 7-én 17 órától Kecskeméten lép pályára.