Postaláda

Szerkezeti átalakulás a MÁV-nál

Szerkezeti átalakulásról tájékoztatták a közelmúltban Babák Mihály polgármestert a MÁV részéről.


MÁV Üzemeltetési Főigazgatóság
Területi Igazgatóság, Szeged

Tárgy: Tájékoztatás

Tisztelt Polgármester Úr!

Engedje meg, hogy tájékoztassam a MÁV Zrt. szervezetében és kapcsolattartási rendjében az utóbbi időszakban történt változásokról.

A vasútvállalat az utóbbi néhány évben jelentős szerkezeti átalakításon ment keresztül, melynek egyértelmű és kikerülhetetlen következményei és igényei a szervezeti változások megvalósulása is. A MÁV Zrt. tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elfogadta a vállalatcsoport szerkezeti átalakulásával kapcsolatos koncepciót.

A MÁV Zrt. szervezetében 2013. június 1-től a profiltiszta tevékenységek elkülönítése miatt alakult meg a vagyongazdálkodással, ingatlanhasznosítással foglalkozó MÁV Vagyonkezelő Zrt. valamint a MÁV Szolgáltató Központ Zrt.

A MÁV Zrt. az önálló pályaműködtetési tevékenységre való felkészülése során új pályaműködtető társaságot jegyeztetett be Nemzeti Vasúti Pályaműködtető Zrt. néven, e vállalatba helyeződik át a közeljövőben a MÁV Zrt. Üzemeltetési Főigazgatósága, mely pályaműködtetéssel és üzemeltetéssel foglalkozik. Erre felkészülve az ország hat (Budapest, Miskolc, Pécs, Debrecen, Szombathely, Szeged) elsődlegesen területi alapon, másodlagosan funkcionálisan szervezett központjaiban a Pályavasúti Területi Központok Területi Igazgatósággá alakultak át, élükön igazgatók állnak.

A vállalatirányítási célok megvalósításának elősegítése miatt a képviseleti működést, köztük az önkormányzati, közigazgatási, gazdasági, társadalmi szervezetekkel való együttműködési és kapcsolattartási feladatokat átemelték pályavasúti szervezetbe.

Kérem, hogy a továbbiakban a közös, a várost és a MÁV Zrt-t érintő, felmerülő témákban a kapcsolatot velem, illetőleg a külső kapcsolatokért felelős kijelölt munkatársammal vegyék fel, aki e levél előadója.

A település és a vasút közötti hagyományosan jó kapcsolat továbbvitelében bízva, jövőbeni hatékony és eredményes együttműködést kívánok.

Szeged, 2013.június l4.

Tisztelettel üdvözli:
Fehér Péter igazgató