Hírforgó

A Hazárdkeringő csabai sikere

A szarvasi közönség még 2012 tavaszán, a szlovák nyelvű ősbemutatón találkozhatott először Victor Haim: Hazárdkeringő c. komédiájával. Az azóta eltelt időszakban a magyar változatot játszó Dósa Zsuzsa és Rubold Ödön jóvoltából már a pesti és győri nagyérdemű is megismerhette a kiváló kortárs darabot.


Péntek este a Városházi Esték 2013 – Csabai Nyár sorozatban Dósa Zsuzsa és Rubold Ödön a Cervinus Teátrum vendégjátékával a csabai közönséget is meghódította. A TeÁtriumban megtartott előadás teltház előtt zajlott. Így a csabaiak is együtt kalandozhattak egy angyal és egy, az élet és a halál közti létben leledző hölgy különös játékában. Ahol a tét a mennybe vagy a pokolba jutás, az abszolút gyorstempós indítás után, miszerint a Nő kétszázzal száguld a ködben…

Mint kiderült, a vájtfülű csabai közönség vette a lapot és remekül szórakozott a purgatóriumbéli tisztítótűz játékon, ahol az angyal döntött, az angyal ítélt, az angyal mindent tudott. Így a békéscsabai nagyérdemű is nagyszerűen hazárdkeringőzhetett.