Hírforgó

Egész nyáron dolgozott a Jókai Színház színtársulata

Az István, a király hagyományos rendezésű előadásunkkal nyílott meg a Tokaji 2500 férőhelyes szabadtéri teátrum, Magyarország legújabb színháza. Közeledve államalapító Szent István ünnepéhez, augusztus 16-17-én teltházas előadáson ismételtek színészeik a Szarvasi Vízi Színházban.


Videó a Tokaji Fesztiválkatlan avatásáról a Békéscsabai Jókai Színház társulata közreműködésével:

A közel ötven előadás a nyár folyamán jelentősen igénybe vette a társulat személyi állományát, de megérte, hiszen csak a nyári szezonban 25.000 néző jutott színházi élményhez a viharsarki társulat munkája nyomán.

És még nincs vége a sornak!

zalanA Zalán 60 című “Születésnapi vers a víz fölött” rendezvénnyel – az országosan egyedülálló eseménysorozat záró akkordjaként – Zalán Tibor József Attila-díjas költő, író, 60. születésnapja alkalmából gálaestre kerül sor augusztus 27-én este a Szarvasi Vízi Színházban Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző, gitáros-énekes rendezésében.

Aznap érkezik az ukrajnai Kherszbonból a fesztivál díjnyertes előadás Bulgakov: Pontius Pilatus (a Mester és Margarita alapján készült színdarab) társulata.

Augusztus 29-én nagyszabású nyárzáró gála és díjátadás 19. 30-tól, majd az Ukrán Függetlenség Ünnepe keretében bemutatásra kerül a Bulgakov mű, angol és magyar feliratozással. Az eseményen jelen lesz Ukrajna budapesti nagykövete, az ukrán helyettes kultuszminiszter és az EMMI kultúráért felelős államtitkára is.