Hírforgó

Bemutatták a legújabb Kántor-kötetet

Az idei Költészet Napjához közeledve, április 9-én a Városi Könyvtárban került sor Kántor Zsolt Must című legújabb kötetének bemutatójára.


Az országszerte elismert költővel Tatai László szerkesztő beszélgetett. Úgy is, mint a Digitális Kalamáris Kiadó tulajdonosa, mivel a mostani elegáns és veretes mű a kiadó és a támogatók jóvoltából került ki nemrégiben a nyomdából.

Mint a megjelent versbarátok hallhatták, a kötetben jeles költőnk több műfajjal is jelen van – elégia, dramolett, szabadvers stb. -, s mintúgy ajándékképpen az előző évtizedek egyik gyöngyszeme, a “Szarvasi elégia” is feltűnik új köntösben. Költő és partnere kellemes délutánt varázsoltak a közönség elé – térben nagyjából a Debrecen-Mezőtúr-Szarvas-Békéscsaba-Budapest ötszögben, időben pedig csokorba szedve a debreceni gyerekkort, a mezőtúri próbálkozást, a szarvasi hazatalálást, a csabai kiadói éveket és a folytonos budapesti irodalmi jelenlétet. Ez utóbbi mint köztudott, megkerülhetetlen minden hazai alkotó számára.

A kedves rejtvényekkel tarkított bemutatót megtisztelte jelenlétével dr. Pataki István – Szarvas korábbi tanácselnöke -, aki jeles művészet- és kultúrapatronálóként annak idején Szarvason Kántor Zsolt számára megnyitotta az érvényesülés kulturális lehetőségeit.