Hírforgó, Képgaléria, Média

A virágerdő java a piacon pompázott

Miközben kora délelőttől zajlott a Fölszállott a páva 2015 Gyermek népzenei és néptánc-tehetségkutató verseny területi válogatója a Cervinus Teátrum színháztermében, ezzel párhuzamosan megkezdődött a Virágok vasárnapja a Zenepavilonnál és a Kossuth utcán.


A hagyománnyá váló virágvásárt és kísérő programjait Gémes Tibor nyitotta meg. A tavalyi kezdeményezéshez képest kevesebb virágkereskedő pakolta ki portékáját a Kossuth utcára, az árusok többsége ezúttal is bennmaradt színpompás kínálatával a piac területén. Természetesen szép virág, fonott kosár bőségesen akadt kinn is. Emellett a KOMÉP népszerűsítette gépsorát, láthattunk civil standokat és volt grill bemutató-kóstoló is.

Mellettük feltűnt egy szabadtéri játszóház, ugrálóvár, s ott volt két elmaradhatatlanul hűséges árusunk, Nemcsényi popcornos itthonról és népszerű, közszeretetnek örvendő cukorkaárusunk, Mami Dévaványáról.

A nagyérdemű közönség pedig a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda, a Babilon TSE, a Gál Ferenc Főiskola Gyakorlóintézménye, a Szlovák Általános Iskola és a Fő Téri Általános Iskola diákjainak műsorában is gyönyörködhetett.

Virágkiállítás és kézműves foglalkozások közepette várták a “Gyermekpáva” Vajdaságból és Alföldről érkezett szereplőinek kora délutánra meghirdetett felvonulását. S ami a legfontosabb, akár a Kossuth utcán, akár a piac belső területén mindenki kedvére válogathatott magának virágot, akár vágott, akár élő formában.

Mivel a Virágok vasárnapja árusnak és szervezőnek köszönhetően kiváló lehetőséget kínál, jövőre érdemes lenne a mostaninál jóval erősebb kampányt folytatni annak érdekében, hogy legkevesebb a fél vármegye árusa ilyenkor itt, Szarvason kínálja portékáját. Például ezentúl minden évben lehetne ez a vasárnap a Virágos Szarvasért nyilvános elindításának alkalma. Továbbá egy kis szervezőmunkával el lehetne érni, hogy az érdekelt kereskedők – akár helypénz alkalmi elengedése mellett is – öltöztessék standjaikkal virágruhába a Kossuth utcát. S a Virágok vasárnapja szórólapjai és plakátjai időben fedjék le a város teljes területét. Magyarán egy ilyen színpompás esemény szervezésekor és rendezésekor merjünk igazán nagyok lenni.