Hírforgó, Képgaléria, Média

Projektlátogatás a Körös-szögi Kistérségben

Június 8-án helyszíni bejárással gazdagított projektlátogatás történt a Körös-szögi Kistérségben.


A Körös-szögi Kistérség Hulladékgazdálkodási Rendszerének továbbfejlesztése KEOP pályázat keretében – amely a fenntartható hulladékgazdálkodáshoz szükséges eszközök beszerzésére, a lakosság széles körű tájékoztatására, a háztartási szemét csökkentésére és a hasznosítható anyagok begyűjtött mennyiségének növelésére fókuszál – a rendezvény Szarvason, a Kossuth u. 19-ben indult. Ott Hankó Gergely szervező és moderátor felvezetése után Brlás JÁnos, a Társulás elnöke mondott köszöntőt, méltatva a hulladékgazdálkodásban eddig történteket.

Ezután Pákozdi János, a KOMÉP ügyvezető igazgatója összegezte az eddig elért eredményeket. Mint szavaiból kitűnt, óriási jelentőséggel bír részükről a lakossági szemléletformálás a szelektív hulladékgyűjtés területén.

Babák Mihály, Szarvas város polgármester hangsúlyozta, hogy a jelenlegi fejlesztések Szarvas, Gyomaendrőd, Kardos, Kondoros vonatkozásában mintegy 40 ezer ember környezettudatos életét érintik. A mostani több mint 499 milliós projektet megelőző időszakból kiemelte Domokos László volt országgyűlési képviselő és Dankó Béla jelenlegi képviselő munkásságát. Ők mindketten sokat tettek a térség korszerű hulladékgazdálkodásának érdekében.

A polgármester szólt arról is, hogy Békésszentandrás és Örménykút nem vesz részt ebben az együttműködésben, s megemlítette azt is, hogy a megye többi településén még a korszerűtlen traktoros-zsákos begyűjtő módszert alkalmazzák.

Ezt követően a meghívott újságírók a házigazdák irányításával megtekintették a KOMÉP épülő válogatóüzemét, Gyomaendrődön a Gyomaszolg NKft. hulladékudvarát és a Regionális Hulladékkezelő Kft. hulladéklerakóját.