Hírforgó

Műfaji sokszínűség a szarvasi Cervinus Művészeti Fesztiválon

A táncjátéktól a musicalen át a komoly és könnyű zenei koncertekig terjed a IV. Cervinus Művészeti Fesztivál kínálata a szarvasi Vízi Színházban. A nyári rendezvény záróakkordja a nagy sikerű Csodaszarvas musical lesz.


 

cervinus_fesztival_2015_szarvasA Cervinus Művészeti Fesztivál július 17-én veszi kezdetét a szarvasi Vízi Színházban. Az Holt-Körös partján álló amfiteátrum ezúttal is remek nyáresti programokat kínál az idelátogatóknak.  A fesztivált Magyarország első balkán rezesbandája, a profi jazz zenészekből álló Guča Partyzans zenekar nyitja meg, a koncertre a belépés ingyenes.

Július 19-én, vasárnap A szív hídjai című előadást láthatja a nagyérdemű Udvaros Dorottya és László Zsolt főszereplésével. Július 21-én, kedden vendégül látja a BCYO Buckinghamshire Megye 60 tagú, művészeti konzervatóriumok fiataljaiból álló szimfonikus zenekart, mely program szintén ingyenesen látogatható. Ezt követően, július 22-én a Varidance táncegyüttes kínál 70 fergeteges percet Varációk című táncestjével, melyet válogatott filmzenékre és együttesek muzsikájára Vári Bertalan Harangozó-díjas táncművész-koreográfus álmodott színpadra. Július 23-án, csütörtökön felolvasó színház keretében a Sógornők című vígjáték kínál felhőtlen szórakozást, mely program szintén ingyenesen látogatható.

A IV. Cervinus Művészeti Fesztivál záró darabja Varga Viktor rendezésében Gulyás Levente – Belinszki Zoltán nagy sikerű musicale,  a Csodaszarvas. A 40 táncost, 13 felnőtt és 10 gyermekszereplőt megmozgató nagyprodukció, mely idén nyáron július 24-én és 25-én utoljára tér vissza a Szarvasi Vízi Színház színpadára, látványvilágában is különleges lesz. Az alkotók első ízben alkalmazták az élő természetre való 3D vetítés technikáját, melynek segítségével többek között közel 10 méter magas szarvas jelenik meg a folyóparti liget lombozatán.

A Cervinus Fesztiválról bővebben:

  • http://www.cervinusfest.hu
  • https://www.facebook.com/cervinusfest?fref=ts

A belépőjegyes előadásokra jegyek:

  • http://www.cervinushaz.hu/hu/jegyfoglalas