Hírforgó, Képgaléria, Média

24 Órás Versfolyam Békéscsabán

A Békéscsabai Jókai Színház a kezdést és lebonyolítást illetően az idén változtatott az időponton.


Így a Jókai Szalonban – évek óta bevált ez a kellemes helyszín – vasárnap este nyolctól hétfő estig – percnyi üresjárat nélkül – pörögtek az események. A közelmúltban megnyitott Művész Kávéház közelsége pedig kitűnő lehetőséget kínáltak arra, hogy a megfáradt versrajongók mondjuk egy bécsi kávé vagy a színházi konyha aranykezű Rózsikájának minőségi desszertjei mellett felfrissüljenek.

A 24 Órás Versfolyam utolsó két órájában volt szerencsénk bepillantani a Tege Antal színész-rendező professzionális moderálása mellett történt versüzem pillanataiba. Hozzáteszem, a szervezés, előkészítés munkájában ezúttal is Sz. Kovács Viktória vállalt oroszlánrészt. Természetesen ennek az utolsó két órának is számtalan lélekemelő pillanata volt. A katartikus csúcsot számunkra ebben a részben a tehetséges színész-rendezőasszisztens Müller Zsófi szavalata jelentette, aki mintegy Tompa László-i és Szabó Sándor-i mélységekben és magasságokban adta elő Márai Halotti beszédét.

A Körös Irodalmi Társaság utolsó másfél órájának legkiemelkedőbb pillanatai az Erdélyből éppen itt vendégeskedő Zorkóczy Zenóbia előadóművész versmondásakor következtek be.

Este nyolckor Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója Pap Tibor alpolgármester társaságában a hagyományos gongütéssel zártak. Az ezt megelőző percekben Balázs Csongor, a sokoldalú bábművész-gitáros-énekes a nagyérdeművel együtt elénekelte a Kertész leszek című József Attila klasszikust. Sőt mi több, közvetlen előtte Seregi Zoltán vezérletével megtörtént a De szeretnék gazdag lenni együttszavalása is.