Diáksport, Labdarúgás, Sportsarok

Döntős a Gyakorló

A futsal diáklabdarúgás IV. korcsoportos megyei elődöntőjének Szarvas adott otthont. Négy iskola futsal csapata küzdött a megyei döntőbe jutásért az Alkotmány utcai Sportcsarnokban.


A szarvasi Gál Ferenc Főiskola Gyakorló Ált. Iskola, a békéscsabai Lencsési Ált. Iskola, a gyulai Implom József Ált. Iskola és a vésztői Szabó Pál Ált. Iskola tanulói léptek pályára.

A mérkőzések 2×12 perces játékidővel zajlottak. A nyitó találkozón magabiztos játékkal 4-2-re nyert a Vésztő a megilletődötten játszó Szarvas ellen. A második összecsapáson a Gyula sima 4-1-gyel bizonyult jobbnak a Békéscsabánál. A két vesztes összecsapása következett, ahol a szarvasiak 2-3-as állásból nyertek 4-3-ra. A Vésztő legázolta a Gyulát 6-1-re és ezzel továbbjutó lett, és ennek tudatában lelazsálva a békéscsabai meccset kikapott 6-4-re. A záró mérkőzésnek volt nagy tétje, mivel ezen dőlt el a második hely a keresztbeverések miatt. A Szarvas-Gyula partiban a gyakorlósok taktikusan játszottak és Kasik Ákos bombagóljával és az utolsó percben rúgott újabb góljával 2-1 lett a végeredmény. Ez a továbbjutást jelentette a január 18.-i megyei döntőre.

Gratulálunk a fiúknak! A második helyezett csapatban az alábbiak szerepeltek: Kiri Máté kapus, Ancsin Attila, Brachna Balázs, Molnár Előd, Komlósi Barnabás 1 gól, Kovács Zsombor, Molnár Előd, Závoda Zalán és a gólkirály Kasik Ákos 7 góllal. Testnevelő tanár: Gulyásné Dékán Klára.

Végeredmény 1. Vésztő 6 pont 14-9-es gólkülönbséggel, 2. Szarvas – Gyakorló 6 pont, 8-8 gólkülönbség, 3. Gyula 3 pont 6-9 gólkülönbség, 4. Békéscsaba 3 pont 10-12 gólkülönbség.