Kézilabda, Sportsarok

Folytatódott az NKK győzelmi sorozata

Az elmúlt években megyei rangadónak számitott az NKK-sok Csorvás elleni összecsapása. Nagyon készültek a szarvasiak a két pont megszerzésére és ez második félidei játékukkal sikerült is.


Csorvás SK-Szarvasi NKK 21-32 (10-12), NB II-es női kézilabda mérkőzés, Békéscsaba, 100 néző. Vezette:Lengyel Vivien, Sebestyén Fanni.

Szarvasi NKK: KASIK-Kovács 5, Zelei 3, Szabó 6/4, Szőke 4, Hajdu 1, Buzási 5. Csere: Juhos (kapus), SEMJÉNI 5, Ábrahám, Manczur 1, Raffai-Such 2, Mester, Trnyik. Edző: Száva Flórián.

Csorvás legjobb dobói: Sajben 4, Kecskeméti 4. Kiállítás: 2 ill. 2 perc. Hétméteres: 5/4, ill. 4/4.

Kezdés után tapogatózó játék, felváltva esnek a gólok. Fej-fej melletti küzdelem alakult ki. Jó volt a szarvasiak védekezése, de a támadásoknál több volt a hibázás. A félidei eredmény még nem mutatta a két csapat közti tudásbeli különbséget. 

Szünet után felpörögtek a Körös-partiak és egyre jobban kezdtek elhúzni. A védekezés Kasikkal az élen továbbra fegyelmezett volt.  A gólok is szaporodtak gyors lerohanásokból. Nem egy gól látványos megoldásokból született. A hazaiak fáradni kezdtek és beletörődtek a nagyobb arányú vereségbe. A második játékrészben a cserejátékosok is pályára léptek. 

A II. féidei nagyszerű védekezés és a feljavult helyzetkihasználás megérdemelt sikert hozott. A junior gárda 30-27 arányban maradt alul.  Március 4-én 17 órától az FKSE Algyőt fogadják a szarvasiak.