Hírforgó

Gazdag a Szarvasi Vízi Színház kínálata

Mint azt legutóbb Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója a Körös TV Nap Mint Nap élő adásában is elmondta, az idén is fölöttébb gazdag kínálattal bír a Szarvasi Vízi Színház.


Az idei évadban klasszikus módon ötvöződnek a bevált közönségkedvenc műfajok és produkciók az új tartalmú estekkel. Alábbiakban az előzetesen kialakított játékrend alapján ragadunk ki a június 16-tól augusztus 23-ig tartó évadból néhány érdekességet.

Jó hír a kisgyermekes családoknak, hogy a főleg legkisebbeknek szóló előadások újra egységesen este hatkor kezdődnek. Így érkezik Egerből „Az ördög három aranyhajszála”, Zentáról a Lúdas Matyi, a Turay Ida Színháztól a Hamupipőke, valamint a Csipkerózsika, Veszprémből a Kukac Kata kalandjai című mesejáték. További jó hír, hogy megfelelő közönségigény függvényében akár három este is jön a Monte Cristo grófja.

az_ordog_harom_aranyhajszala

Az ördög három aranyhajszála

Újítás a Szarvasiak a víz felett sorozat jelentkezése, amelyen belül Novodomszky Évával, Lapis Erikával, Harencsár Lászlóval, Lestyan Goda Jánossal lesz beszélgetés. A szintén szarvasi Hámori Gabriella estje a tervek szerint a Film a víz felett sorozatban kerülhet közönség elé. Ebben a műfajban érkezik Gáspár Sándor, Seregi Zoltán, Németh Kristóf, Gryllus Dorka. Szintén újítás a Kedvenceink a víz felett. Itt olyan közönségkedvenc párosok estjeit láthatjuk, mint Tatár Bianka-Gulyás Levente, Gulyás Attila-Ragány Misa, Gábor Anita-Balázs Csongor és nem utolsósorban Liszi Melinda-Nagy Róbert. Utóbbiak Szenes János ötletére a Made in Hungary című összeállítással érkeznek.

A nagyérdemű óhajának és irodalomszeretetének köszönhetően bőséges lesz az idén újra a Vers a víz felett sorozat kínálata. Ebben jön Fresch Zoltán Székelységek, a látás- és hallássérültek estje Komáromi Anett szerkesztésében, a Versünnep díjazottjainak estje, 6 részben a Bárka kárpát-medencei irodalmi utazásai, a Jónás könyve Szőke Páltól, a Terasz Party duó Szerelmes versei, Nagy Erika-Tomanek Gábor Arany emlékestje. Táncestekben se lesz hiány: jön a Balkán táncegyüttes, a Modern Tánvművészeti Alapítávny, a Tabán és az Experidance.

Elmaradhatatlan Szarvasról a cirkuszművészet. Így a Baross Imre Artistaképző hozza a Rómeó és Júliát, a Fővárosi Nagycirkusz pedig a Festett mosoly bohócgálát.

romeo-es-julia

Rómeó és Júlia

Ami az évadnyitót illeti, az tehát június 16-án lesz a Csillagok idején című musicalgála formájában. Ezen a Jókai legjobbjai mellett várható Fésűs Nelly, Janza Kata, Egyházi Géza, Csengei Attila, Vikidál Gyula fellépte is.

S ha nyitányról szóltunk, említsük meg a zárást is, ami augusztus 23-án lesz a hagyományos ünnepi díjátadó gálaként megtartva. Cím: Az élet szép! Közreműködnek a Békéscsabai Jókai Színház művészei.

Amit a szarvasiak jól tudnak, idén is lesz Cervinus Fesztivál. Csupa sikerdarabbal: Valahol Európában, Lili bárónő, Holle anyó, Csodaszarvas, Temetés és hasonlók.

Most pedig nézzük, milyen nagyszínpadi produkciókat hoznak Szarvasra a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai. A Jókai jelen lesz a Balkán kobrácal, a Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk!-kal, a Monte Cristo grófjával, a Fösvénnyel. Az Egri Gárdonyi Géza Színház hozza a Black Comedyt, a Tatabányai Jászai Mari Színház a 8 nőt. A Karinthy Színház A nadrág című darabot, az Új Színház a Sári bírót, a József Attila Színház a Veszek egy éjszakát, a Magyar Zenés Színház a Cigánybárót. A Turay Ida Színház A férfiak a fejükre estek vígjátékkal, a Játékszín az Életrevalók című sikerdarabbal (Vadász Gábor főszereplésével) jelentkezik. S lám, csoda történt Szolnok irányából végre, mert a Szigligeti Színház a Vidám kísértet című szintén sikerprodukcióval érkezik. Továbbá várható még a Mr. és Mrs. című komédia az Életfa Program támogatásával és a FitDance Center SE zenés-táncos fellépése is.

Minden jel szerint a Szarvasi Vízi Színház törzsközönsége, valamint új nézői a hetedik évadban sem fognak unatkozni. A jó időnek ezúttal is velünk kell lennie.