Kézilabda, Sportsarok

A második félidő 20 perce elég volt!

Az Abony ellen kiemelkedő teljesítményt nyújtó Raffai-Such Tamarát sérülés miatt nélkülözni volt kénytelen a szarvasi csapat. Bár nem ez befolyásolta az első félidei teljesítményt.


 

Gyomaendrőd Liget Fürdő NKSE – Szarvasi NKK 26-35 (11-12), NB II-es női kézilabda-mérkőzés, Gyomaendrőd, 150 néző. Vezette: Bálint T., Szarvas T.

Szarvasi NKK: JUHOS-BUZÁSI 7, SZŐKE 5, HAJDU 5, ZELEI 4, SZABÓ 7/3, KOVÁCS 2. Csere: KASIK, LABÁT (kapusok), ÁBRAHÁM, Mester. Edző: Száva Flórián.

A gyomaendrődiek legjobb dobói: RADNÓTI 6, KOVÁCS  5. Kiállítások: 8 ill. 8 perc.  Hétméteresek: 3/1 ill. 4/3.

A hazaiak Radnóti vezérletével (korábban volt a Szarvas játékosa is) nagy vehemenciával vetették magukat a küzdelembe. Ez meg is látszott az eredményen, 7-7 volt az állás az első 10 percben. Fej-fej mellett folyt a gólgyártás, majd a 19. perctől 3 nullás szériával el is húzott az NKSE. Száva edző ekkori időkérése használt és szünetre már a bajnok vezetett.

Fordulás után sem lankadt a szarvasiak lendülete és húsz perc alatt lerendezték a mérkőzést, megmutatva ezzel, miért is állnak a tabella élén veretlenül. A 49. percben már 17-27-et mutatott az eredményjelző. A szünet után határozottabb lett a védekezés és a kapusok teljesítménye feljavult, ugyan akkor az adódó helyzetek kihasználása is 100%-os volt. A tízgólos különbség birtokában a végjátékban felváltva estek a gólok.

A mérkőzés lefújását követően a szarvasi játékosok az Őket elkísérő szép számú szurkolókkal együtt ünnepelték a győzelmet.

A bajnokság záró fordulójára május 6-án 19 órától kerül sor, amikor is a Lajosmizsei UKC vendégeskedik Szarvason. A mérkőzés után átadásra kerülnek az aranyérmek. A csapat várja a szurkolókat a mérkőzésre és az éremátadó ünnepségre.