Kézilabda, Sportsarok

18 mérkőzés, 18 győzelem

Veretlenül végzett az első helyen a Szarvasi Női Kézilabda Klub az NB II Dél-keleti Csoportjában.


 

 

Szarvasi NKK – Lajosmizse UKC 33-31 (18-17), NB II-es női kézilabda-mérkőzés, Szarvas, 150 néző. Vezette: Dáné Rita, Szikszai Judit.

Szarvasi NKK: Majorosné Kasik Gabriella-Buzási Orsolya 5/2, Hajdu Andrea 1, Szőke Zsanett 5, Szabó Tünde 13/4, Zelei Bernadett 3, Kovács Brigitta 6. Csere: Juhos Eszter, Labát Petra (kapusok), Ábrahám Andrea, Manczúr Kata, Semjéni Henrietta, Raffai-Such Tamara, Mester Zsófi, Trnyik Réka Kinga, Tasgyik Vanessa. Edzők: Száva Flórián, Almási László, Sebők György.

Lajosmizse legjobb dobói: Torgyik Rita 11/3, Mokos Anita 7. Kiállítások: 4 ill. 4 perc. Hétméteresek: 9/6 ill. 3/3.

Gyász-szünettel kezdődött a találkozó. Elhunyt Podani Mihályné sz. Döge Ildikó volt szarvasi játékos és Mahler Brigitta volt gyulai játékos és edző, rájuk egy perces néma főhajtással emlékeztek a jelenlévők.

Góllal és kihagyott büntetővel kezdtek a hazaiak, és nagyon is beleerősítettek, mert a 6. percben már 6-1 volt az állás. A két csapat közti magassági fölény és a lendületes kezdés hozta ezt az előnyt. A lendület alább maradt és kimaradtak helyzetek, és a hétméteresek felvillanyozták a mizseieket, így csökkeni kezdet az előny. Olyannyira csökkent, hogy szünetre 18-17 volt az eredmény.

A szurkolók úgy gondolták, hogy a pihenő után az első félidei kezdést látják. A vendégek nem ezt gondolták és az eredményt szinte kezdésből egalizálták, sőt a vezetést is átvették 18-19-re. Mivel a veretlenség forgott veszélyben, a Körös-partiak megrázták magukat és a 40. percre 24-20-re állíttatták az eredményjelzőt. Az előny nem volt biztató, kimaradtak a gólhelyzetek és a védekezésben is voltak rések. Végül a záró sípszó előtt Kovács Brigi bebiztosította a kétgólos előnyt.

A lányok megköszönték a szurkolók egész évi biztatását és felsorakoztak az érem átadásra. Az aranyérmeket a rendező Békés Megyei Kézilabda Szövetség részéről Fabulyáné Kovács Tímea, a Szövetség elnöke, Ökrös László titkár és Bodóczy András JB elnök adták át. A város képviseletében virággal köszöntötték a csapatot Hodálik Pál alpolgármester, Földesi Zoltán, Kis Attila, Babák Zoltán képviselők.

Száva Flórián:

– A vártnál nehezebben tartottuk itt a két pontot. Az egész évi teljesítményhez és a veretlenséghez gratulálok a csapatnak. A több éves munka meghozta az aranyérmeket. Köszönjük a szurkolók buzdítását és mindenkinek a támogatást. Ma az ünneplésnek van ideje!

A juniorok 25-13 arányban nyertek.

A záró mérkőzésen túl a szezonban pályára léptek a csapatban: Balogh Vanessza, Ádász Diána – mindkettő Hódmezővásárhelyre távozott, Takács Klaudia – sérülés miatt nem játszik, Kocsis Klaudia – Gyulára távozott, Vuletuc Suncica – Lajosmizsére távozott, Elhardt Edina – befejezte a játékot, Fabó Dorina – junior játékos.