Kézilabda, Sportsarok

Kilencedik alkalommal jöttek össze a veterán kézisek

A szervezők meghívására 25-en jelentek meg június első péntekjén a kilencedik veterán kézilabdás találkozóra. Ragaszkodva a hagyományhoz a Vadászkürt Vendéglőben volt a gyülekező.


A 8. találkozó alkalmával született egy döntés, hogy Bankó Sándor edző, a szarvasi kézilabda megalapítója részére emléktáblát kell állítani. Ez a döntés megvalósult. Önadakozásból 2016. szeptember 24-én az emléktábla leleplezésre került.

A 9. találkozó azzal kezdődött, hogy a megjelentek néhány autóban az Alkotmány utca sportcsarnokhoz érkeztek. Az emléktábla előtt Opauszki Mihály (egyik szervező) köszöntötte a megjelenteket és felsorolta azon sporttársak nevét, akik a közelmúltban hagyták el a kézilabdás családot.  A közelmúlt elhunytjai: Maróthi Lászlóné sz. Rágyanszki Mária egykori női nagypályás szarvasi kézilabdás, Podani Mihályné sz. Döge Ildikó, a SZIRÉN SE kézilabdása, Dian László kapus, a HC Szarvas egykori játékosa és Tőkés Gyula szarvasi veterán kézilabdás és edző. A jelenlévők néma főhajtással emlékeztek az elhunytakra, majd Kugyela György és Gutyan János az emléktábla alatt elhelyezte a megemlékezés koszorúját.

A baráti beszélgetés a Vadászkürtben folytatódott finom ebéddel, Opo Gyuri dobos roláddal és az ebéd előtt némi szilvóriummal fokozva az étvágyat. A régi képek mutogatásával és emlékek felelevenítésével délutánig folytatódott a beszélgetés. Távozáskor úgy köszöntek el egymástól a játékosok, hogy 2018. június 1-jén (péntek) 10. jubileumi találkozón újra itt.

Balról állnak: Gulyás Mihály, Veszter Géza, Pálos Béla, Doba Ferenc, Kiss Imre, Lestyan Goda Pál, Takács Imre, Rohonyné Demeter Mária, Schulc László, Pribelszkiné András Erzsébet, Farkasné Kugyela Erzsébet, Opauszki Mihály, Nyári Mihály, Chlebniczky János, Chlebniczkyné, Opauszki György, Grünvald Béla, Valastyán Albert, Blaskó Pál, Szirony Pál, Sebők György. Ülnek: Koltai Lajos, Dudás János, Gutyan János, Bohus Béla, Kugyela György.