Hírforgó

Lelkészbúcsúztató az Újtemplomban

Táborzáró, családi istentisztelet keretében búcsúzott 2017. augusztus 6-án, háromévi szolgálat után a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség híveitől Cairns-Lengyel Henriett lelkész asszony.


Az Úr úgy döntött, hogy 2017. szeptemberétől máshová vezeti a lelkésznőt, mégpedig a Mohács-Siklós-Magyarbólyi Társult Evangélikus Egyházközség híveihez.

A korábbi évek megpróbáltatásai után az elmúlt három évben a Presbitérium és a lelkésznő közös munkájának eredményeképpen az Újtemplomi Egyházközségben megnyugodtak a kedélyek. Békesség, nyugalom, összetartás, összefogás és előretekintés jellemzi a közösséget. A gyülekezet épül, gyarapodik, erősödik mind lelkiekben, mind anyagiakban.

Sok nehéz feladatot sikerült megnyugtatóan megoldani és egyre több rendezvény kerül megszervezésre. Ezek közül a legközelebbi a 207. szeptember 24. és október 29. között, a reformáció 500. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő időszaki kiállítás és előadássorozat, melynek címe: A szarvasi szlovák evangélikusság értékeinek megőrzése.

A lelkésznőtől az istentisztelet végén ajándék és virágok átadásával, valamint a következő igével: „Az Úr irányítja annak az embernek a lépteit, akinek az útja tetszik neki.” (Zsoltár 37, 23.) köszöntek el a hívek, a hittanos gyerekek és a Presbitérium tagjai. A búcsú során sokak szemében könnycseppek csillogtak.

Azonban az Újtemplomiak a jövőt illetően sem maradnak kétségek között és bizakodhatnak, hiszen 2017. szeptember 1-től új, fiatal lelkész érkezik a gyülekezetbe, Zahorecz Pál személyében. Zahorecz Pál 2017. augusztus 20-án mutatkozik be istentiszteleti szolgálattal és igehirdetéssel, majd szeptembertől beosztott lelkészként kapcsolódik be a gyülekezet életébe, munkájába. Emellett a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium iskolalelkészeként is láthatják és hallhatják őt a szarvasiak.