Hírforgó

„Dagonya a csillagos ég alatt”- Állatkertek éjszakája

Idén is megrendezésre kerül a nagy népszerűségnek örvendő állatkertek éjszakája, melynek apropóján a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark is izgalmas, éjszakába nyúló programokkal várja látogatóit.


A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén, 2017. augusztus 26-án szombaton, már délután 16.00 órától elkezdődik az érdekfeszítő programsor. A rendezvény nyitányaként látogatóink megtekinthetik, hogyan kerül feltöltésre a gímszarvasok dagonyája és miként veszik azt birtokba az állatok, milyen önfeledten tudnak örülni a hűsítő fürdőzés lehetőségének.

17.00 órától kerül sor egy látványos ragadozó madár bemutatóra, melynek keretében éjszakai és nappali ragadozó madár fajokat ismerhetnek meg az érdeklődők. Aki szeretne, emlékül közös képet is készíthet majd a szelíd madarakkal.

A bemutatót követően, az emlős ragadozók jutnak majd főszerephez. 18.00 órától a rókák és a borzok, 19.00 órától a nyestkutyák, majd fél órával később pedig az aranysakálok ismertetővel egybekötött látványetetésére kerül sor.

Nem sokkal napnyugta után, pontban 20.00 órakor szabadon engedünk egy mentésből származó, állatparkunkban fölnevelt gyönyörű kuvikot. A népi legendáriumok titokzatos madarát nem csupán útjára bocsájtjuk, hanem a fajról tudni érdemes érdekességeket is megosztjuk majd e különleges esemény szemtanúival.

Este 20.30-kor az Anna-liget gyöngyszeméhez, a Csáky-kastélyhoz várjuk az érdeklődőket az esti égbolt fürkészésére, ahol amatőr csillagász segítségével nyílik lehetőség egy nagy teljesítményű távcsőn keresztül megfigyelni az augusztusi csillagállásokat.

Látogatóink ezen a napon egészen, 19.00 óráig válthatnak belépőjegyet a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba és 22.00 óráig tekinthetik meg az állatpark és az Anna-liget hangulatos éjszakai életét.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk az idei nyár utolsó állatparki programjára!

Helyszín és érdeklődés:
Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu