Hírforgó, Képgaléria, Média

Hotel Menthol a Cervinus Teátrumban

Hétfő délelőtt a Cervinus Teátrum Margócsy-kamaratermében megtörtént a Hotel Menthol musical első olvasópróbája. Fenyő Miklós-Novai Gábor sikerdarabjának november 24-én lesz a bemutatója.


 

Mint az közismert, a vérpezsdítő Fenyő-slágerekre annak idején a szerzők pomádénak szánták a szövegkönyvet. (Ettől népszerűbb giccssztorit nehezen találnánk.) Egy a lényeg: a közönség szereti a pörgős dalokra írt habkönnyű rózsaszín mesét.

Az olvasópróbán Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója sűrű programjai szemléltetésével köszöntötte a megjelenteket.

– A táncos táncoljon, a rendező rendezzen, a színész szerepeljen – magyarán mindenki tegye a dolgát – fogalmazott a próbafolyamat lényegéről Dósa Zsuzsa művészeti igazgató.

Varga Viktor rendező ismertette a szereposztást. Zsilett Polák Ferenc, Frufru, Zsilett húga Bardon Ivett, Bringa Ragány Misa, Klipsz Szemerédi Bernadett, Mike Nádházy Péter, Csacsacsa Dósa Zsuzsa, Punch Riegler Renáta (a Jókai és a Színitanház ígéretes tehetsége), Bambi Harcsa Boglárka (a Jókai kitűnő táncos-énekes színésze mintegy „potyautasként” került a darabba a csapat szerencséjére), Mokka Tatár Bianka, Pajesz Nagy Róbert (az immáron Budapestre került kiemelkedő tehetségű színművész ének-zenei tudása révén erőssége lesz a produkciónak), Tubus Szelle Szilárd (a szerepet eredetileg Maróthy Attila játszotta volna, időpontegyeztetés miatt nem tudta vállalni), Steksz Boronyák Gergely, Oktán, a benzinkutas, Cement, az építésvezető és Prézly, a miniszter szerepeiben pedig a Csodaszarvasban és a Temetésben megismert kitűnőség: Széplaky Géza.

Az olvasópróbán bemutatták Botta Tibort, a darab koreográfusát (Szarvason is jól ismert népszerű táncpedagógus) és Magyari „Macska” László másodkoreográfus asszisztenst, majd némi technikai malőr után felhangzottak a pörgős nóták és Varga Viktor rendező vezérletével az olvasópróba elkezdődött. Amit még megtudtunk, hogy Timkó János, a kiváló musicalszínész lesz a produkció zenei vezetője.

A Cervinus Teátrum ezzel a sikerdarabbal tovább nyújtja kínálatát a nagyérdemű irányában.