Hírforgó, Képgaléria, Média

Angyalka termet avattok Középhalmon

Péntek délután kegyelemteljesen gyönyörű, indián nyári idő közepette ünnepelhette az idén huszonöt esztendős Középhalmi Evangélikus Misszióban.


Délelőtt hagyományosan a missziós csendeshét foglalkozásai zajlottak. Az ebéd előtti órákban a tanúságtevők vallottak arról, hogyan szabadultak az alkohol fogságából, majd fényképek és visszaemlékezések formájában idézték fel a közelmúltban elhunyt dr. Sárkány Angyal, Angyalka Néni igen gazdag missziós munkásságát. Közben sorra érkeztek a vendégek, köztük Lázár Zsolt evangélikus esperes, Horváth Z. Olivér ótemplomi illetve Zahorecz Pál újtemplomi lelkészek, valamint dr. Czinkóczky Mihály, az Ótemplomi Evangélikus Gyülekezet felügyelője. Későbbiekben érkezett Jónás Jánosné, a Békés Megyei Roma Önkormányzat elnöke.

A gyönyörűségesen szép időben szabadtéren elfogyasztott ebéd után – ez egy Pásztor Mátyás féle finom bográcsgulyásból és süteményekből állt – istentisztelet kezdődött Szeverényi János missziós lelkész, Lázár Zsolt esperes és lelkésztársaik szolgálatával. Az istentisztelet idejére zsúfolásig megtelt a Középhalmi Evangélikus Misszió nagyterme. Az istentisztelet végén a szolgálatot végző lelkészek együttes imájukkal áldották meg az Angyalka Néni munkásságát idéző emléktáblát, amely Nóbik Erzsébet rövidített búcsúztatóját és dr. Sárkány Angyal gravírozott arcképét jeleníti meg. Az emlékezetes ünnepi alkalom végén Szeverényi János missziós kiadványokat és a Reformáció 500. évfordulóját megörökítő olvasmányokat – köztük a népszerű Híd magazin „Luther” számát – ajándékozott a csendeshét valamennyi résztvevőjének és a teremavató alkalom vendégeinek.