Hírforgó

Felavattuk a „Gólyákat”

Hagyomány iskolánkban (GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Szarvas), hogy a Diákönkormányzat szervezésében októberben tartjuk a 9. évfolyamos tanulók játékos „avatását”, mely után „hivatalosan is” az iskola közösségének tagjai közé fogadják őket.


Idén rengeteg előzetes feladattal készültek gólyáink: a jelmezek, filmek, feladatok mind azt a célt szolgálták, hogy jobban megismerjék egymást, az iskolát és „gólyafőnöküket”. Számos remek film és fénykép született, melyet egész nap az iskola kivetítőin nézhettek az iskola diákjai és tanárai.

„A tanár az a gyerek, aki legtovább jár iskolába”. Ennek a szellemében készültek el a kisfilmek, melyek nagy sikert arattak a diákönkormányzat képviselőinek körében.

A reggeli torna és a délelőtti előkészületek után kora délután kezdődött az avatás. Az udvar viszontagságos tengerében keresték gólyáink a papírhajókat, sütőkesztyűben próbálták kicsomagolni a pluszpontokat rejtő ajándékdobozt, és megpróbálták a lehető legkisebb helyre összepréselni magukat.

Az utolsó sorversenyt is gyorsan, kreatívan oldották meg gólyáink és gólyafőnökeink, ablakot tisztítottak, tréfás töri totót töltöttek ki, óvodás mondókákra masíroztak, és lufit eregettek.

A leggólyább osztály címet a 9. C nyerte el, ezúton is gratulálunk nekik!

Összességében jó hangulatban, izgalmasan telt a délután, vidám, tartalmas napot zárhattunk.

Miskolczi Zsuzsanna
diákönkormányzatot segítő pedagógus