Hírforgó

Keddi rövidek

Rövidhírek Szarvas város közelmúltbeli történéseiből – keddi hírcsokor.


Nagy Róbert a Baráti Körben | Szarvas Város Barátainak Köre március 2-án, pénteken 18 órától tartja hagyományos farsangi klubestjét a Damjanich utcai Civil Házban. A Kör vendége lesz Nagy Róbert színművész, aki nőnapi meglepetéssel kedveskedik a Kör hölgytagjainak.

Ellenőrizték az I. világháborús katonatemető felújítását | Még január folyamán a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum Centenáriumi Igazgatóság részéről Dr. Hoffmann Géza jogi főelőadó és Kovács Géza, a HM HIMCPI előadója Dávid Zsófia – Szarvas Város Polgármesteri Hivatala részéről – jelenlétében ellenőrizték az Ótemetőben levő 29 első világháborús hadisír és emléktáblájuk felújítását az erre vonatkozó nyertes önkormányzati pályázat megvalósításának apropóján. Néhány kisebb technikai észrevétel megtétele után az irányító főhatóság részéről történik az utólagos értékelés.

Levél a TOP-os projektek költségnövekedéséről | Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a napokban az alábbi levelet intézte Babák Mihály polgármesterhez.

„Tisztelt Polgármester Úr!

A 2018. február 13-án önkormányzatunkhoz érkezett I.968/5/2018. iktatószámú levelére válaszolva, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében támogatott, megvalósítás alatt álló projektjeik költségnövekménye ügyében az alábbiakról tájékoztatom Önt.

Legutóbb a 2018. január 24-én kelt TTO/30/1/2018. iktatószámú levelünkkel értesítettük a megyei települések polgármestereit a TOP projektek költségnövekményei kezelésével kapcsolatos, az Irányító Hatóságtól származó információkról, mi szerint az eljárásrend, amely szabályozni fogja az igénylés, odaítélés, felhasználás stb. rendjét, jelenleg kidolgozás alatt van.

A költségnövekmények ügyében további előrehaladásról egyelőre nem tudunk beszámolni.

A Polgármester Úr levelében megfogalmazott igényt nyilvántartásba vettük. További lépésekre az Irányító Hatóság intézkedéseinek megfelelően kerülhet majd sor.

Az ügyben további türelmüket kérjük. Haladéktalanul tájékoztatjuk a települési önkormányzatokat, amint további érdemi információkkal fogunk rendelkezni.”

KOMÉP városgazdálkodási munkák | Február 12. és 16. között a KOMÉP Kft. a szokott ütemezésben végezte a városgazdálkodási munkákat. Útkezelési, útüzemeltetési munkák során egyebek közt megtörtént a Honvéd utca (Benka-Tessedik között) szórt útjainak javítása murvakővel, 2 db KRESZ tábla pótlása a Lónamajori úton, a Nap utcai útalap javítása murvakővel, a gyomai kerékpárút padkázására kézi erővel és az űrszelvénybe lelógó gallyak metszése is. Ezen kívül kézi padkanyesés történt a Jókai, Tessedik, Arany János és Vágóhíd utcákon.