Felhívások, Közlöny

Magyarországon született tudós elmék világraszóló eredményei

Kedves Érdeklődők! Az Aquarius67 Alapítvány közreműködésével Szarvasra érkezik Dr. Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítása, „Magyarországon született tudós elmék világraszóló eredményei” címmel.


Dr. Pálfi György küldetése a Kiállítás létrehozásával, hogy: „Olyan magasra kell a magyar képesség, a tudás zászlaját emelnünk, hogy azt ne csak itthon, hanem az egész világon láthassák! Mit is adtak és adnak a magyarok a világnak?”

A “Tudománytörténeti Vándorkiállítás” szervezőinek határozott célja és térítésmentes felajánlása, hogy minél több diák, alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézményben tanuló számára néhány hétre látogathatóvá tegye a „Magyarországi származású tudós elmék világraszóló eredményei” című kiállítás anyagát. Amiképpen a fiatalok, azonképpen szüleik és érdeklődő felnőttek, pedagógusok számára is.

A kiállítás megnyitóján Pálfi professzor, a „Kárpát-medence Természeti Értékeiért” Alapítvány első elnöke, személyesen jelenik meg. Az első olyan megnyitó, ahol saját szavaival bocsátja útjára gyűjteményét a 90 éves nyugalmazott egyetemi tanár.

A meghívott hozzászólók számtalan értékes információval látják el a hallgatóságot, mely segít összefoglalni, érzésekké formálni és elmélyíteni a kiállítás eszméjét.

Egyben játékra is invitálunk mindenkit. Az érdeklődők részére egy feladatlapot biztosítunk a Fejér Szövetség (http://fejerszovetseg.blogspot.hu/) összeállításában. A feladatlapok a helyszínen is megtalálhatók, valamint az oktatási intézmények sokszorosíthatják a látogató osztályok számára. Akik a kiállítás helyszínén elhelyezett ládába teszik a jó megoldást tartalmazó, névvel ellátott lapokat, azok között számtalan ajándékot sorsolunk ki a Fejér Szövetség és az Aquarius67 Alapítvány jóvoltából, köztük:

– Magyarságtudományi Füzetek
– Radics Géza történelmi kiskönyvek (Trianonról)
– Magyar történelmi és irodalmi könyvek (3-10.000Ft értékben)
– Mini-Magyarország belépő 3 x 2 főre

Szeretnénk, ha a kiállítás két hete alatt minél több osztály, iskolai csoport tenne látogatást a Cervinus Teátrum galériájában, hogy felébredhessen a fiatalokban, miért érdemes tenni, tanulni, dolgozni, hogy büszke magyarrá válhassunk, s hogy büszkék lehessünk a magyar tudósokra.

A megnyitó helye és ideje a mellékelt meghívóban található.

Az Aquarius67 Alapítvány hivatott a továbbiakban, hogy a vándorkiállítás útját egyengesse Dél-kelet Magyarországon. Várjuk a tárlat további megjelentetésére az érdeklődőket, hogy ezt a térséget is bejárhassa a gyűjtemény.

Jelentkezni, érdeklődni lehet az Aquarius67 Alapítvány kuratóriumi elnökénél, Uhljár Zitánál.

Várunk mindenkit tisztelettel mind a kiállítás megnyitóján, mind a tárlat ideje alatt.

Email: aquarius67z@gmail.com Tel: +36-30-7373-283