Hírforgó

Szakma Sztár – az országos döntőben is ott leszünk!

Székelyes sikerekről számol be az alábbi cikk.


A Szakma Sztár Fesztivál rendezvénysorozatról szóló cikkünkben nemrég örömmel számoltunk be arról, hogy a Boldizsár Barbara fodrász és Major Ádám festő, mázoló, tapétázó tanulónk bejutott az országos válogatóba. A festő, mázoló, tapétázó válogatójára Gödön, a Piarista Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium épületében került sor 

2018. március 01-02-án, a fodrász előválogató pedig 2018. március 11-én volt Budapesten, az Erzsébet Királyné Szépészeti Szakközépiskolában. 
Gödön egy igen hosszú és fáradságos munka várt Ádámra. Egy elkülönített épületrészben kellett gyakorlati feladatokból szakmai jártasságát bebizonyítani: mázolásból, stukkó lécek ragasztásából, diszperziós festésből és tapétázásból, majd ezután következett a szóbeli versenyrész. A válogató két napja igen fáradságos volt, a második nap is késő délután végeztek a feladatokkal a versenyzők, de a befektetett munka meghozta a gyümölcsét: Ádám továbbjutott a Szakma Sztár Fesztivál országos döntőjébe, ami 2018. április 23-25-e között lesz Budapesten, a Hungexpo területén. Mivel a versenyszabályzat szerint a válogatón teljesítette a teljes vizsgafeladatot, Ádám mentességet kapott a teljes szakmai vizsga alól.
Nem kevésbé fáradságos verseny várta Barbarát Budapesten. A versenyt lebonyolító iskola tanműhelyében női frizurakészítésből, fodrász vegyszeres műveletekből és fodrász manuális alapműveletekből kellett bebizonyítani szaktudását. A versenyhez modellt a tanulónak kellett biztosítani, ahogyan szokás ez ennél a szakmánál a szakmai vizsgák során is. Barbara az ország legjobb 18 tanulójával együtt versenyezhetett, nagyon sok tapasztalatot és új barátokat is szerzett, azonban pontszáma nem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy az országos döntőbe kerülhessen. De így is igen előkelő, hogy az ország legjobb tizennyolc tanulója között tartják számon.

Ezúton köszönöm a tanulók, felkészítő tanárok és oktatók versennyel kapcsolatos munkáját, a továbbjutó tanulónak pedig további jó felkészülést és eredményes megmérettetést kívánok.

Vincze Sándor gyakorlati oktatásvezető