Hírforgó

Hétfői rövidek

Hétindító rövidhíreink olvashatók az alábbiakban Szarvas és környéke történéseiből.


Vágányzár | 2018. június 15-ig még tart a Mezőtúr-Orosháza vasútvonalon a vágányzár. Így Orosháza-Szarvas között továbbra is vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat – az M44-es építése kapcsán zajló kőszállítás következtében. A kőszállító szerelvények Dunaújvárosból, Taksonyból, Délegyházáról és Kiskunlacházáról érkeznek. A már többször említett 3 millió tonnányi kőmennyiség kirakására Szarvas vasútállomáson valamint a nyílt pályán – Csabacsűd térségében és Kisszénás-Kondoros között – kerül sor.

Bartha Árpád búcsúztatása | Bartha Árpád búcsúztatására és hamvainak elhelyezésére 2018. április 14-én szombaton 15 órakor kerül sor a Furugyi Emlékparkban. Kegyeletét mindenki egy szál virággal róhatja le.

Liszi Melinda a Versünnep 2018 döntőjében | Április 15-én vasárnap 18 órakor a Nemzeti Színházban kezdődik a Versünnep 2018 Döntője. Az ország tucatnyi legjobb versmondó színművésze között ezúttal is ott lesz Liszi Melinda – Békéscsabai Jókai Színház -, aki Nagy László: Szépasszonyok mondókái Gábrielre c. költeményével lép színpadra.