Hírforgó, Képgaléria, Média

GFF Gyakorló Kórus bemutatkozása Békéscsabán

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége – KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottsága 2017/2018. tanévben is meghirdette az „ÉNEKLŐ IFJÚSÁG” hangverseny-sorozatát.


Célja, hogy biztosítsák a kórusmozgalom folyamatos utánpótlását és fejlődését.

Ez alkalom nyújtott lehetőséget a GFF Szarvasi Gyakorlóiskola „Szív hangjai” Gyermekkórusának első nagy bemutatkozására. A jeles alkalomra Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban került sor április 24-én. A 18 énekkar 2 részben mutatta meg tudását. A több hónapja folyó kemény munka meghozta gyümölcsét, kórusunk remekül helyt állt a 17 több éve megalakult és működő kórus között. Műsoruk népdalcsokorból, és a Bricskán járok című kétszólamú műből állt.

A hangversenyen való részvételük feltétele volt az NKA által meghirdetett, majd általunk megpályázott és elnyert Általános Iskolai Gyermekkórus megalapítására kiírt pályázatnak, 449132/00019 kódszámmal.

A „Szív hangjai” Gyermekkórus tagjai: Papp Emma, Sziklai Ramóna (2. o.), Tóth Iringó Anna, Szebegyinszki Rita, Kovács Kiara Klára, Kelemen Kata (3. o.), Brusznyiczki Adél Anna, Éri Nóra Bianka, Hunya Karina, Makai Regina, Sindel Janka, Solymosi Berill, Szécsi Emma, Szécsi Panna (4. o.), Bakulya Viktória (6. o.) tanulók.

Felkészítő pedagógus és karvezető: Balláné Tóth Krisztina ének-zene szakos tanár.

Sz. Zs.