Kézilabda, Sportsarok

Ezüstérmes a Szarvasi NKK

Az uttolsó fordulóban bajnokverést követtek el a szarvasi lányok, de igy is csak ezüstérmesek. Bár a pontszám azonos: 40 pont, de az egymás elleni eredmény az Algyő javára billentette a mérleget.


Szarvasi NKK-Algyő FKSE 29-22 (14-12), NB II-es női kézilabda mérkőzés, Szarvas, 100 néző. Vezette: Bujdosó M., Horváth V. Kiállítások 8 ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/1 ill. 4/2.

Szarvasi NKK: Juhos-Kovács 7, Gábor 5, Szabó 7/1, Raffai-Cuch 6, Hajdú 2,  Bagi. Csere: Kasik, Pillár kapusok, Ábrahám, Mester 2, Trnyik, Olasz, Nyerges, Tasgyik. Edző: Száva Flórián.

Vendégek legjobb dobói: Velky 5, Adacsi 5, Gercsó 5.

Nagy iramban kezdtek a vendégek és a hazai labda eldobásokat rendre gólra váltották 5 perc alatt. Aztán sikerült a szarvasiaknak is betalálni Gábor révén és a 6. percben már 3-3. A gólok felváltva estek, de csak a 20. percben vette át a vezetést a körös-parti együttes. Az előny a szünetig megmaradt.

A másik játékrészben is felváltva estek a gólok. A mérkőzés jó iramú volt, a 48. percben 2o-2o volt az állás. Ettől kezdve a Szarvas rákapcsolt és az 57. percben 27-21 volt. A vendégek megijedtek és időkéréssel próbálták fékezni a hazaiakat. Ugyanis az ősszel az Algyő 9 góllal nyert és vészesen fogyott a különbség. De a hátralévő játékidő is kevés volt. Végül megérdemelt hazai győzelem született.

Ezzel a győzelemmel az ezüstérmet vehették át a játékosok. A szurkolók vastapssal köszönték meg az egész szezonbeli teljesítményt.

Száva Flórián:

– Visszavágásra készültünk, és nem sok hiányzott a hátrány ledolgozásához. A játékosoknak gratulálok.

A felnőttek mellett a junior gárda is nyert 30-25-re, ezzel bebiztosítva az ezüstérmes helyezést.

A lányoknak az érmeket a Szövetségi Képviselő mellett az egykori Szarvasi SZIRÉN játékos, a 162-szeres magyar válogatott Major Katalin adta át.