Hírforgó

Gyomaendrődön a tudománytörténeti vándortárlat

Gyomaendrődön a Jókai u. 6. sz. alatti Körös Látogatóközpontban május 25-én nyílt meg a dr. Pálfi György alkotta tudománytörténeti vándortárlat, amely anyagával a Kárpát-medencén kívül Ausztráliában és az USA több államában is hivatott bemutatni a magyarság által a nagyvilágnak ajándékozott tudományos értékeket.


A nagy sikerű szarvasi – s most éppen szatymazi – kiállítások után az Aquarius 67 Alapítvány jóvoltából Gyomaendrőd városába, harmadik Békés megyei helyszínére érkezett a kiállítás. A mostani megnyitó jelentőségét mutatja, hogy azon – első alkalommal a tárlatok sorában – az ifjúi lelkesedéssel ma is alkotó 90 esztendős Pálfi professzor is részt vett és lenyűgöző történetekkel szórakoztatta a megnyitó vendégeit, köztük nagyon sok középiskolás diákot. Az alkalom jelentőségét Toldi Balázs polgármester méltatta, majd dr. Papp István, a Békés Megyei Művelődési Központ nyugalmazott főigazgatója mondott megnyitóbeszédet.

Ezúttal is felszólalt dr. Boór Ferenc műegyetemi munkatárs, a Fejér Szövetség társelnöke, valamint Uhljár Zita elnök az Aquarius 67 Alapítvány részéről. A tartalmas megnyitót Papp Gábor zenetanár gitárjátéka, Cserenyecz Éva előadóművész szavalata, valamint a Körösmenti Táncegyüttes produkciója gazdagították.

A vándortárlat június 15-ig várja látogatóit.