Hírforgó, Képgaléria, Média

Aratónap Ezüstszőlőben

Az idén már huszonegyedik alkalommal pendültek a kaszák Ezüstszőlőben. A XXI. Aratónap és Kárpát-medencei Nemzetiségi Találkozó ezúttal is színes programkavalkáddal várta az odalátogatókat.


Szombat délelőtti ottjártunkkor éppen a Székelykeve által adományozott kopjafát avatták az Összetartozás Parkjában Jakab István parlamenti alelnök–MAGOSZ elnök és Babák Mihály polgármester köszöntői közepette. Székelykeve polgármesterasszonya és a többiek beszédét több jeles személyiség is megtisztelte. Így ott láttuk Herczeg Zsoltot, Mezőtúr polgármesterét is, aki a Berettyó-parti szomszédvár aratóit kísérte e jeles eseményre.

A kopjafaavatás után aratóink nekilendültek, mi eközben bekéredzkedtünk a Közösségi Ház termébe, ahol már minden készen állt a Családfák című kiállítás megnyitására dr. Demeter László részéről. Felvételeink a Szigeti, a Borgulya, a Kozsuch és a Hajdú családok családfáiról készültek.

Ezalatt indult a főzőverseny, fenséges illatár szállt a levegőben, az érdeklődő vendégeket házi sütemények garmadával és egyebekkel kínálták, az üstökben pedig rotyogott a birka- és a marhapörkölt. Általános volt a vigalmi hangulat. A gyerekek csúszdáztak, a felnőttek nótáztak, a hőségre való tekintettel fogyott a szomjoltó serital.

Később a Kikindai Vidám Fiúk is színpadra perdültek s ezzel teljessé vált az aratónapra érkezett kirakodó árusok és vevőik hangulata.