Hírforgó, Képgaléria, Média

Megnyílt Szuhaj György grafikai tárlata

Évek óta hagyománya a Cervinus Művészeti Fesztiválnak Rózsavölgyi Mihályné kultúr- és színházbarát magánszemélyként bevállalt tárlatszervezése. Ez az üde képzőművészeti színfolt ezúttal sem maradt el a Szeparéból.


A fesztiválnyitó délutánján ott nyílt meg Szuhaj György vizuálpedagógiai közmunkás A bástya előtt című grafikai tárlata. Szarvas sokoldalú alkotóművésze ezúttal a Vízi Színház eredeti vázlatrajzaiból, valamint a Magyarország közepe rekonstrukcióhoz álmodott műveiből ad tárlatán remekbeszabott keresztmetszetet a két kiemelkedő jelentőségű hely fejlesztési lehetőségeihez hozzátett gondolatsorából. Rajzai szemléletesen érzékeltetik magát az alkotói folyamatot, a rendkívül kreatív művész gondolkodásmódját, művészeti és kultuszfilozófiáját a két természet ölelte hely vonatkozásában.

Ezáltal munkát ad a látogatóknak is, akik egyfajta szellemtörténeti kaland megéléseként értékelhetik a kiállított anyag egészét.

Magát a tárlatnyitás ceremóniáját Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója – a Vízi Színház projektmenedszere -, Babák Mihály polgármester és Szenes János főszerkesztő végezték. A megjelent vendégek így többszörös megközelítésben élhették újra a Szarvasi Vízi Színház létrejöttének körülményeit és eseménytörténeti vázlatát.

A rendkívül látványos és az alkotó jegyzetével is ellátott anyag a tervek szerint egészen szeptemberig látogatható a Szeparéban.