Hírforgó

Megjelent a Vajda évkönyve

Még tanévzáróra került ki a Fazekas Nyomdából a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 2017/18-as évkönyve. Mivel kedves ajándékképpen hozzám a napokban postázták, így tanévnyitóra abszolút aktualitása van a néhány értékelő gondolatnak.


Az utóbbi években valóságos almanachhá hízott könyv ezúttal 358 oldalon taglalja a múlt tanév jelentősebb történéseit. A kötet Szerkesztőbizottsága: Kitajkáné Szántai Mária, Horváth Edit, Liska Zsolt, Mészáros Tünde és Németh Judit. Az elegáns címlapot Liska Zsolt tervezte, a gazdag képanyagról Bencsik Ernő gondoskodott. Felelős kiadó: Kitajkáné Szántai Mária igazgató. Az ő köszöntő sorait a hagyomány jegyében Zahorecz Pál iskolalelkész sorai követik.

A tanári kar és a technikai dolgozók tablója után olvashatjuk Zahorecz Pál iskolalelkész bemutatkozását. Egy színes írásból megtudhatjuk, mit csinál egy amerikai önkéntes Szarvason. Egy röpke névsor jön ezután a Vajda Igazgatótanácsáról. Elmaradhatatlan anyaggal jelentkezik a Vajda Péter Alapítvány.

Majd szép sorjában még mindig az Iskolánk mozgatórugói fejezetben találjuk a kitüntetett és támogatott diákok felsorolását. Megismerhetjük a közösségi szolgálat, a Vajdás Öregdiákok Baráti Köre, a Rákóczi Szövetség munkáját, értesülhetünk pályázati eredményekről.

Szintén egy megkerülhetetlen téma érkezik a sorban: a tanév rendje illetve a tanévben történtek kronológiája.

Rendkívül színes a Részletes beszámolók fejezet. Ezen belül a kegyeleti hagyományoktól kezdve a báli szezonon keresztül a magyar kultúra napján át egészen a vajdás diákok Salka Zsuzsanna-Liszi Melinda vezérelte újabb színjátszó diadaláig mindent megtudunk. Bemutatkoznak a gimnázium ifjú tehetségei egy újabb tartalmas fejezetben. Ezt az osztályok bemutatkozása követi.

Végül a végzősök búcsúja, a versenyeredmények és a díjazottak széles palettája olvasható a könyvben.

Az Évkönyvet az érdeklődők a Vajda könyvtárában illetve a Városi Könyvtár honismereti gyűjteményében is megtalálják.