Hírforgó, Képgaléria, Média

Programdús bejárás

Csütörtökön négy helyen is bejárást végzett Szarvas Város Képviselő-testülete. Képes-szöveges beszámoló az eseménysorról.


A Képviselő-testület a múlt csütörtöki ülése előtt már délelőtt 11-kor munkához látott Szarvas Város Óvodája és Bölcsődéje Kossuth utcai óvodájában. Ott részt vett a Testület az idén nyáron pályázati forrásból megvalósult napelem beruházás, udvari árnyékoló beszerzés valamint az Önkormányzat támogatásával elhelyezett udvari játékeszköz átadó ünnepségén.

 

Ott Tóth Tímea intézményvezető üdvözölte a megjelenteket, a gyerkőcök kedves műsorral köszöntötték a vendégeket, majd Babák Mihály polgármester emelte ki a gyermekek jövőjét érintő fejlesztések jelentőségét. Ezután a gyermekek is kaptak egy-egy darabkát – csakúgy, mint a felnőttek – az átadott szabadtéri játék nemzetiszín szalagjából, majd birtokba vették – ajándék lufik kíséretében – megújult és hangulatos játszóudvarukat. Mint az Babák Mihály szavaiból kitűnt, a játszóudvaron további bővítések is várhatók.

A program ezután egy igen sűrű bejárással folytatódott, kezdve a sort a Piac szomszédságában.

 

A Képviselő-testület előzőleg már döntött a Kossuth utca-Vasút utca közötti, a fürdővel szemben lévő járdaszakasz építéséről, melynek egy része már 2016 évben megvalósult. A további megvalósítás csak a Vasút u. 49. számú ingatlan bontása után vált lehetségessé.

A már előzőleg megvalósított 2 méter széles, szürke térkő burkolatú járdaszakasz folytatása lehetővé teszi a Kossuth utca-Vasút utca közötti zavartalan gyalogos forgalmat, és egy új belvárosi zöldterület, pihenőpark kialakítását is. A jelenlegi szakasz 142 méter hosszú és 2 méter széles, így a teljes hosszúsága ennek a szakasznak 192 méter. Az előző szakasz 55 méter volt.

A kivitelezés a Szarvasi KOMÉP Városgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel kötött vállalkozási szerződés alapján valósult meg, az árajánlatukban szereplő bruttó 2.832.758 forint összegben, melyhez a szükséges forrást az Önkormányzat saját erőből biztosította.

Ezt követően a Vajda Péter utcai járda Benka Gyula utcától a Tessedik tanyáig húzódó szakasza került átadásra. Majd a Tessedik Sámuel Múzeum beruházása következett, a homlokzati, illetve a beltéri munkák megtekintésével.

 

A bejárás a Széchenyi utcai háziorvosi rendelők beruházás megtekintésével ért véget.