Hírforgó, Képgaléria, Média

Októberi nyár Máltán

Székelyes hírek a Máltán tartozókodó diákcsapattól.


Alig két hete vagyunk Máltán, de már sok féle időjárást megtapasztalhattunk: verőfényes napsütés, 30 fok árnyékban, dörgés, villámlás, szakadó eső. Volt, hogy a házunk előtt lévő út egyik pillanatról a másikra folyóvá duzzadt. Szinte másodpercek alatt tud megváltozni az időjárás.

A hőmérséklet nappal mindig 25-30 fok között van, este sem hűl 20 fok alá. Viszont gyakran fúj erős szél. A tengervíz fantasztikus még októberben is, fürdésre alkalmas, most olyan hőmérsékletű, mint nálunk nyáron a Körös. A tenger gyönyörű szép kék, amikor először fürödtünk, csodálatos nagy hullámai voltak. Ezeket átugrálva, úsztunk is. A tengernek van egy pici veszélye is, a medúzák. Most már tudjuk mi is, és ezért mindig viszünk magunkkal ecetet, hogy azonnal kezelni tudjuk a csípéseket.

Nagyon furcsa hogy Magyarországon fűtési szezon van, és itt Máltán nap közben bekapcsoljuk a légkondicionálót. Én konyhán vagyok gyakorlaton, ahol még melegebb van. Egy kemény nap után a legjobb, amit tehetek, hogy lemegyek a tengerhez. Gyönyörű a látvány: leírhatatlan, megnyugtató. Esténként a naplementében gyakran látni szerelmes párokat, én is belegondolok, hogy de jó lenne, ha barátnőmmel gyönyörködhetnék ebben a szép látványban.

Nagyon megszerettem Máltát, remélem mások is eljutnak e csodálatos szigetországba.  (I love Malta <3)

Litauszki János