Hírforgó

Hétindító rövidhírek

Járdaépítés, tanodazárás, mécsesgyújtás – rövidhírek Szarvas város életéből.


Készül a járda a Vasiparinál | A közelmúltban KOMÉP kivitelezésben megkezdődött a Dózsa György út Kossuth utca – Szabadság út közötti járdaszakaszának építése, az utóbbi két év során alkalmazott betonperemezésű aszfaltburkolat megoldással.

Eredményes tanodazáró, reményteljes folytatás | Október 31-én újabb eredményes kurzusát zárta az Emberöltő Alapítvány által működtetett Csodaszarvas Tanoda. A Tanoda eredményeit és a résztvevő gyermekeket, nevelőket és munkatársaikat is köszöntötte a Fő Téri Általános Iskola dísztermében rendezett tanácskozáson Babák Mihály polgármester. Mint azt Tóth Tamásné, az Alapítvány kuratóriumi elnöke és a Tanoda szakmai vezetője érzékeltette, a közeli napokban az Országgyűlés döntést hozhat az országos tanoda hálózat egységes finanszírozásáról, magyarán az állandó normatívák alkalmazásáról.

Főhajtás mécsesgyújtással | November 4-én a kegyeleti hagyományok jegyében helyeztünk el mécseseket a Szent Klára-templom melletti ’56-os emlékműnél és az ’56-os lyukas zászló tövében. A protokollmentes főhajtáson a későbbi órákban – magánszemélyek által elhelyezett mécsesek mellett – mécsest gyújtott Babák Mihály polgármester, a vajdás öregdiákok részéről Darida Andrásné, valamint Szenes János, a Szarvasi Történelmi Emlékút Közalapítvány elnöke.