Felhívások, Közlöny

Jótékonysági felhívás

Kedves Baráti Kör Tagok! Kedves Szarvasiak! Kedves Segítők, Támogatók! Egyesületünk ez év végén is szeretne örömet okozni azoknak, akik magányosan, egyedül, nehéz körülmények között töltik az ünnepeket.


A már több mint 10 éve folytatott jótékonysági vásárunk évről évre egyre több Jótevőre talál, sajnos nagy szükség is van az adományokra, legyen az termék, vagy pénzösszeg, amiből meg tudjuk venni az ünnepi asztalra valót.

A korábbi években is magánszemélyektől, cégektől használati tárgyakat, játékokat, könyveket, terítőket, kézimunkákat stb. gyűjtöttünk, s a jótékonysági vásáron értékesítettük azokat. A jótékonyságnak kettős célja volt, tárgyainkat a bolti, kereskedelmi árnál olcsóbban értékesítve olyanok is meg tudták vásárolni, akik számára ez nagy segítség volt, s a másik cél, hogy az Otthonok lakóit és a városban, főként a tanyavilágban élő teljesen egyedülálló, rászoruló embertársainkat karácsonyra megajándékozzuk. Minden alkalommal nagy volt az öröm és a meglepetéstől a megajándékozottak nem tudtak megszólalni, mások elsírták magukat, s a későbbi években már nagy izgalommal várták ezt az eseményt. Az ajándékcsomagok  átadása mellett elbeszélgettünk a főként tanyán élő idős emberekkel, akiknek ez nagy-nagy élményt jelentett, hiszen télidőben  hetekig nincs kivel váltsanak néhány szót.

Kérjük ebben az évben is a kedves Támogatók segítségét a vásárhoz szükséges árukészlet biztosításához, olyan, új dísztárgyak, háztartási és egyéb használati eszközök, játékok, könyvek, plüssfigurák, díszítő kellékek, tartós élelmiszerek, édességek felajánlását, amit jó szívvel adnának erre a célra, amit önmaguk is szívesen kapnának ajándékba.

Gyűjtés helye: Szarvas Város Barátainak Köre Klub, 5540 Szarvas, Nap (korábban Klucsjár) u. 24.  Ideje: hétfőtől, péntekig minden nap reggel 8-tól 16 óráig.

Időpont egyeztetés is lehetséges: 30/423-3251 mobilszámon, vagy a baratikor.szarvas@gmail.com e-mail címen.

Támogatás, a cél megjelölésével: 11733058-20008316 bankszámla számra utalható.

Szeretettel várunk minden önkéntes, aktív tagunkat a kézműves foglalkozásokra, 2018. november utolsó hete 26-tól december 30-ig minden nap délelőtt 9 órától 13 óráig, ahol a közös munka öröme szép és hasznos tárgyak alkotása örömmel, vidámsággal tölti meg a Baráti Kör klubhelyiségeit.

Legyünk minél többen, akik alkotnak, gyűjtenek, adakoznak a jótékonysági vásárra, adni jó!

Köszönet: egy boldog mosoly!

Szarvas Város Barátainak Köre