Hírforgó

Szakma Sztár – tanulóink is részt vesznek a megmérettetésen

A Szakma Sztár Fesztiválon a GySzC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulói minden évben részt vesznek, és szinte nincs olyan év, ahol ne érnénk el sikereket.


Ennek a versenysorozatnak a végső állomása a Hungexpo területén megrendezett nagyszabású rendezvény, aminek keretén belül mérhetik össze tudásukat az válogató-kon bejutott tanulók.

A tét magas: az ugyanis, aki az elődöntőkön eléri a 60%-ot a feladatlapok megoldásánál, és megfelel a vizsgaszabályzat feltételeinek, mentességet kaphat az adott vizsgarész alól, aki pedig továbbjut, az akár teljes vizsgamentességet is kaphat az erkölcsi elismerés mellett. 

A 2019. évi „Szakma Sztár” verseny megyei elődöntőjén iskolánkat 14 tanuló képviselte: Hegyi Marcell, Klimaj Márk, Kurucz Fruzsina, Csík Lajos – informatikai rendszerüzemeltető; Szabó József – kőműves és hidegburkoló; Szűrszabó Mihály Dávid – festő, mázoló és tapétázó; Kálló Katalin, Korim Brigitta – fodrász; Papp Roland, Földvári Norbert, Faragó Tamás, Petrovszki Nikoletta – vendéglátásszervező; Szántó Cintia, Nagy Henrietta – szakács. Az elődöntök 2019. január első felében voltak, és az eredményekért egészen február 6-ig izgulhatnak a résztvevők és felkészítőik.

Tanulóink visszajelzései alapján a feladatok nem voltak megoldhatatlanok, mindenki kitöltötte a rendelkezésre álló időt, és a válaszok többségét is tudták. Mindannyian várjuk az előzetes eredményeket, a versenyen indult tanulóknak pedig ezúton is köszönöm a részvételt.

Vincze Sándor gyakorlati oktatásvezető