Hírforgó, Képgaléria, Média

Legyél Te is Informatikus!

Immár hetedik alkalommal rendezte meg a HTTP Alapítvány, együttműködésben a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karral az informatikai oktatással foglalkozó konferenciáját az IT képzésben dolgozó oktatók és vezetők, valamint kormányzati szervek, szakmai szervezetek és cégek képviselői számára.


Az idén a Magyar Telekom Székházban került megrendezésre az Informatikai Oktatási Konferencia 2019. február 16-án, ahol intézményünk (Gyulai SZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma – Szarvas) képviseletében voltam jelen.

A rendezvény egyúttal a Cisco Hálózati Akadémia éves szakmai napja is volt. Társrendezvényként kapott helyet a Skills Junior döntője is, így bepillantást nyerhettünk a konferencia helyszínén zajló versenybe is.

A rendezvény színvonalát mi sem bizonyítja jobban, mint az előadók személye, és az előadások témája.

Ízelítő a rendezvény fontosabb témáiból és előadóiból:

  • Emberi dimenziók, technológiai távlatok – Kaszás Zoltán, vezérigazgató, T-Systems Magyarország. Okosotthonok, okosirodák, dolgok internete.
  • Szakképzés 4.0 – Pölöskei Gáborné, szakképzésért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium
  • A kézzel fogható mesterséges intelligencia – Lévay György, Research Manager, Infinite Biomedical Technologies
  • Biomedical Engineer (MSE Budapest, Hungary). Itt a mesterséges intelligencia különféle felhasználási lehetőségei lettek bemutatva, saját példával illusztrálva a művégtagok területén.
  • Ki fogja tanítani? – panelbeszélgetés az informatika tanár és oktató hiány lehetséges megoldásairól.
  • Digitális innováció a szakképzésben – Webex Board- Dr. Molnárné Rénes Éva, főigazgató, Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum, Reményi Zoltán, elnökhelyettes, HTTP Alapítvány.
  • Milyen a digitális iskola?– Dr. Főző Attila László, Digitális Pedagógiai Módszertani Központ
  • Digitális kultúra, avagy hová lett az informatika az új NAT-ban?– Farkas Csaba, vezető tanár, ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium
  • Élmény alapú oktatás és a robotika– Kopasz Anikó, H-Didakt Kft. ügyvezető. Itt általános és középiskolák számára mutattak gyakorlati példákat az algoritmizálás, a robotika területéről. Ez különösen azért volt hasznos, hisz immár iskolánk is rendelkezik lego robottal, és hozzá kapcsolható különféle érzékelőkkel, kiegészítőkkel.

Örülök neki, hogy részt vehettem a rendezvényen, mert nagyon sok hasznos információval lettem gazdagabb.

Tóth Károly