Hírforgó, Képgaléria, Média

Megnyílt a Mini Magyarország Mese-tere

Mint azt már előző heti számunkban közhíreltük, a Mini Magyarország Makettpark nem mindennapi attrakcióval ünnepelte április 7-én a park hatodik szülinapját. Ezen a napon adták át a Kő Boldizsár szobrászművész által megálmodott Mese-teret.


Így ettől kezdve mindazon apróságok, akik netán belefáradnának a Mini Magyarország épített csodái és a makettek körüli kergetőzésbe, megpihenhetnek illetve felfrissülhetnek a művész alkotta interaktív játszótér gyönyörűséges elemei mentén. Urambocsá’ még belevethetik magukat egy olyan szépséges mesefigurákkal díszített homokozóba is – a libikókák és egyéb népi játszószerek mellett -, amiről az ovisok de még az óvónénik is még csak nem is álmodtak.

Bár a hatodik szülinapi óriástortacsoda szeleteiért csak délután indult a végeláthatatlan gyerekhad rohama, mi még „békeidőben”, a délelőtti órákban kerestük fel a Mini Magyarország ezen új csodáját. De már akkor is javában folyt az arcfestés, s a gyerekekért mindenre képes szakmai stáb Klemann Timi és segítői jóvoltából csak fújta és fújta egyre az apróságokat megörvendeztető zöld lufik özönét. Azután a gyerkőcök minden jel szerint boldogan vették birtokba Szarvas legújabb mesebirodalmát.

Stílszerűen röpke kis élményszösszenetünk végén azt mondhatjuk: Itt a vége, fuss el véle, s aki nem hiszi, járjon utána… hogy játszhasson utána egy jót! Tizenkét éves kor alatt a város minden gyermekének ajánljuk.