Hírforgó, Képgaléria, Média

Virágsziget a Bolza-kastély udvarán

Kedd délelőtt Szarvas Város Barátai Körének népes csapata jelent meg a valaha szebb időket megélt Bolza-kastély udvarán.


A csapat túlnyomó többsége munkaruhában érkezett a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara civil partnereként, mivel az kettőszázezer forintot nyert és áldozott egy rózsákkal, pimpóval és levendulával valamint egyéb virágcsodákkal teleültetett virágsziget kialakítására. A virágültető akciót a kertek ihletett szakértője, Zsapka János irányította. A Baráti Kör dolgos kezű aktivistáit – mellettük főiskolai hallgatói csoportot is – dr. Lipcsei Imre, a Pedagógiai Kar dékánja köszöntötte a lehető legszélesebb helyi sajtópaletta jelenlétében. Mint elhangzott, belátható időn belül újra lehet esküvőket tartani a kastély parkjában, magyarán kitakarítják a Körös-part felőli parkrészt.

Dr. Lipcsei Imre felvezetése után a kar hallgatói elhagyták a virágültetés hadszínterét, a Kör munkálkodott. A virágsziget mint az első látásra érzékelhető, modellértékkel bír a kertrendezés, udvari rendcsinálás területén. Bízzunk benne, hogy hamarosan eltűnik a kastély udvari főbejárója mellől a több zsáknyi hulladék, tűzifa, de még a gallyak is. Továbbá abban is reménykedjünk, hogy a Vajda Péter utca felőli vaskerítés mellől végképp eltűnik az ordenáré hulladék-bútor halmaz, amely jócskán rombolja a környék turistacsalogató hangulatát és a védett műemléki környezet összképét. Ez a keddi virágültető akció élesztője lehet ennek, csakúgy, mint a park kaszálásának is. És egyszer bekövetkezhet még a falak végóráinak beállta előtt a Bolza-kastély felújítása is. Reménykedjünk!

Mindenesetre dicséret illeti a virágültető akció minden résztvevőjét.