Kézilabda, Sportsarok

Az ezüstérmes a 15. perctől rákapcsolt

Jól kezdte a találkozót a vendég csapat az ezüstérmes ellen.


Nem volt semmi megilletődöttség, fej-fej mellett alakult az eredmény. A 14. percben 8-8-as állásnál időt kért az LKC. Az időkérés után rákapcsoltak a hazaiak és 6 gólt dobva zsinórban eldöntötték az első félidőt.        

Szünet után is a Vásárhely irányított. A kezdeti hibázások után rendezte sorait a rendkívül megfiatalított Körös-parti gárda. Az 50. perctől javult a kapusteljesítmény és a támadójáték is. Szép megoldás gólokkal igyekeztek a hazaiakhoz közelebb kerülni, de az első félidei gólkülönbség megmaradt a záró sípszóig.

Hódmezővásárhelyi LKC-Szarvasi NKK 36-25 (18-10). NB II-es női kézilabda-mérkőzés, Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Bugyi T. Nász P.

Szarvasi NKK: Jani-Kovács 9/3, Majoros 4, Molnár 1, Nyerges 1, Milyó 7, Trnyik 1. Csere: Juhos, Kasik (kapusok), Ábrahám 1, Tasgyik 1, Krizsán, Mester, Olasz. Edző: Száva Flórián.

Vásárhely legjobb dobói: Török 8, Nagy 7. Kiállítások: 6 ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/5 ill. 3/3.

Száva Flórián:

– Az NB II Dél-keleti csoport legjobb csapata – élvezve a hazai pálya előnyét – nyerte meg a mérkőzést.         

Május 18-án 16 órától Szarvasi NKK-Mezőtúri AFC összecsapására kerül sor, amely mérkőzés a bajnokság záró találkozója. Az NKK-nak nyerni kell az 5. hely eléréséhez. A csapat várja a szurkolók biztatását az Alkotmány utcai csarnokban. Az ifjúsági csapat csoportjában bronzérmes helyezést ért el. Az érmek átadására az ifi mérkőzés után kerül sor.