Hírforgó, Képgaléria, Média

Holland vendégek az Ótemplomban

A rendkívül mély zenei műveltséggel és magasan szárnyaló tehetséggel bíró holland karmester és zongoraművész, Erik van Balen harminc esztendővel ezelőtt végzett a budapesti Zeneakadémián. 2008-ban alapította meg a VOLK kórust.


A rendkívül szimpatikus együttes most szánta el magát első külföldi útjára, amely kézenfekvő módon Magyarországra vezetett. Gödöllő és Budapest után a mini turné harmadik állomásaként – egy szarvasi szálnak is köszönhetően – érkeztek szombaton Szarvasra, majd délután kettőtől az Ótemplom kellemesen hűs patinás falai között adtak hangversenyt. A fellépésük előtt Horváth Z. Olivér nagytiszteletű köszöntötte a nagyérdeműt.

A rendkívül könnyed és elegáns válogatásban felhangzottak angol és német madrigálok, norvég és francia egyházi és világi dalok is. Az aránylag kisszámú – de szinte egytől-egyig komolyzenei rajongókból álló közönség – jó szívvel fogadta és mindvégig nagy tapsokkal kísérte az alig több mint egyórás produkciót. Amely tartalmát és színvonalát tekintve amolyan komolyzenei nyári nyitánynak is beillett. Annál is inkább, hiszen ezen a hétvégén az ország több pontjáról érkeztek mind könnyűzenei, mind komolyzenei vonatkozásban nyárindító zenei koncertek hívei Kiskunhalastól kezdve Nyíregyházáig.