Hírforgó, Képgaléria, Média

Jön a nyolcadik Cervinus Fesztivál

„Kövesd a szarvast!” – ezt a szlogent adta Varga Viktor főrendező az idei Cervinus Művészeti Fesztiválnak. Így a még 2012-ben Martini Ivett és Csiky Csaba által megálmodott klasszikus szarvasfigurát kissé megdöntve alkalmazta az említett szlogen felöltöztetésekor.


Az idei fesztivál hétfői sajtótájékoztatóján megjelent Babák Mihály, Szarvas város polgármestere, dr. Melis János címzetes főjegyző – a polgármesterrel együtt nyolcadik éve zsűritagok a Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon, az első évadban nem volt fesztivál -, Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója, dr. Dósa Zsuzsa művészeti igazgató, Varga Viktor főrendező, valamint a nagyérdemű által már régen szarvasiként elkönyvelt népszerű színművészek: Szemerédi Bernadett, Nádházy Péter, Rigler Renáta, Polák Ferenc és két helybéli törzstag: Balázs Henriett és Magyari „Macska” László.

A Szeparé teraszon rendezett tájékoztatón mind Babák Mihály polgármester, mind dr. Melis János címzetes főjegyző mondandójában érzékeltették azt a szeretetet és bensőséges kötődést, amely a város közösségét a színházhoz köti. Babák Mihály többszörösen hangsúlyozta: „Mi, szarvasiak büszkék vagyunk a színházunkra!”.

Színes programok kavalkádjával jön a VIII. Cervinus Művészeti Fesztivál!

A szarvasi Vízi Színház nyári fesztiválja július 11-től két héten keresztül nyolcadik alkalommal aranyozza be az életünket!

„Kövesd a Szarvast” szlogenű nyári művészeti fesztivál a táncjátéktól, a musicalen és az egyedülálló, már kihagyhatatlan felolvasószínházon át különleges színházi műfajokkal színesítik a VIII. Cervinus Művészeti Fesztivál idei kínálatát. A két teljes hét programsorozata tükrözni fogja a minőségi kultúra és a közös családi kikapcsolódás élményét a lélegzetelállító vízi színpadon.

– Büszkeséggel tölt el, hogy az elmúlt több mint húsz év tudatos turizmusfejlesztése eredményes. Sokan tettek azért, hogy a természeti adottságokat megőrizve, megfelelő turisztikai infrastruktúra kiépítése, az ehhez kapcsolódó szolgáltatások megvalósuljanak – mondta Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója.

A Cervinus Fesztivál évről évre egyre több látogatót vonz Szarvasra, ami a gondosan összeállított, minden korosztály számára érdekes és értékes programoknak köszönhető. Dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teatrum művészeti igazgatónője a Nemzeti Színházban megtartott országos sajtótájékoztatón elmondta, kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy a körös parti környezet tökéletesen passzoljon a színpadra kerülő művek témájához, így kéz a kézben járjon a szabadtéri amfiteátrum a darabok hangulatával. Éppen ezért, a romantikus helyszínen olyan közönségsiker darabok kerülnek idén a programba, mint a Hotel Menthol, az Ibolya vagy a Holdvilágos éjszakán.

A fesztivál nagyszabású musical gálával indul, majd a Hotel Menthol (musical), a Fekete Péter (operett), a Drótos Jankó (szlovák zenés ifjúsági táncjáték) és számos előadás mellett az idei évben igazi kuriózumként lesz látható szlovák zenés irodalmi est, #LÁSKABOŽELÁSKA. A szervezők az idei évben egy új, könnyűzenei eseménynek is teret adnak a fesztiválon, hiszen az utolsó napon koncerteket adnak a feltörekvő szarvasi zenekarok, így teljessé téve a stílus kavalkádot és szórakoztatást minden látogató számára.

Varga Viktor, a Cervinus Teatrum főrendezője a széles programkínálat bemutatása mellett Szarvas város és a színház kiváló kapcsolatáról is beszélt a sajtóeseményen, amelynek idei mottója: „Kövesd a Szarvast”. A főrendező azt is hozzátette:

– Szarvas azért is különleges helyszín, mert a történelmi Magyarország közepe, így a magyarság „szíve”, nálunk mindenki otthon érezheti magát.

A teljes programkínálat már megtekinthető a http://cervinusfest.hu oldalon és a Facebookon: https://www.facebook.com/cervinusfest/

Aki július 11. és 24. között a Szarvasi Vízi Színházba látogat, az szívmelengető, feledhetetlen élményekkel tér majd haza!

Az idei fesztivál több meglepetéssel is szolgál. Ilyen az Ültess fát! mozgalom – a vip jegyek sajátos helyi alkalmazásával -, a meglepetés ajándékok és egy most induló könyvsorozat a szarvasi színjátszás két évszázados történetéről.