FRISS
A XXIII. Töltött káposzta-főző és kolbászkészítő verseny 2019. október 12-én a szarvasi piaccsarnok területén került megrendezésre. Vendéglátás-turisztika munkaközösségünk a már jól bevált „Káposztanszék” csapatnévvel indult.
Kollégáink már korán reggel a hájas sütemény és a tepertős pogácsa dagasztásával, kelesztésével és sütésével kezdték a napot. A sütemények mind nagymamáink receptjei alapján készültek el. A verseny folyamán elkészített friss kolbászt a titkos receptünk szerint állítottuk össze. A tavalyi évben Gyomaendrődön ezzel a recepttel nyertük el a legjobb frissen sült kolbász I. helyezését.
Három kategóriában neveztünk: a legjobb disznótoros sütemény, friss kolbász és disznótoros töltött káposzta. Töltött káposztánk különdíjat nyert.
Csapatunk a következő tagokból állt: Ardainé Tóth Anikó, Fekécs Magdolna, Kasikné Terényi Mónika, Sutyinszkiné Pljesovszki Mária, Surina Nóra, Miskolczi Zsuzsanna, Balás Péter, Tusjak György, Molnár Mihály és Borbély Tünde.
A fesztiválon részt vevő munkatársaink ezúton szeretnék megköszönni az iskola támogatását.
Borbély Tünde Vendéglátóipar és turisztika (gyakorlat) munkaközösség vezető
GySzC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma