Sziréna

Kifosztotta – vádat emeltek

Az Orosházi Járási Ügyészség 2 rendbeli kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy 46 éves büntetett előéletű, orosházi illetőségű, de szarvasi tartózkodási helyű nővel szemben, aki két alkalommal is kifosztott egy értelmi fogyatékos nőt.


A nő 2014 nyarán Orosházán, a Táncsics és az Észak utcák kereszteződésében találkozott össze az általa ismert másik nővel, akiről tudta, hogy mentális állapota miatt akaratnyilvánításra, a cselekmény elhárítására nem képes; erőszak vagy fenyegetés alkalmazása nélkül belenyúlt a sértett reklámtáskájába és onnan kivett 1 liter tejet, fél kiló kenyeret, fél kiló párizsit és egy kis kolbászt 1.280 Ft értékben, majd az élelmiszereket eltulajdonítva otthagyta a sértettet. A sértett hazatérve sírva mesélte el édesanyjának a történteket, de feljelentést akkor nem tettek.

A terhelt nő 2018. október 8-án dél előtt nem sokkal Orosházán, az Október 6. utcán ismét megállította a sértettet és arra kérte, hogy adjon neki pénzt. A sértett azt állította, hogy nincs nála pénz, de a nő belenyúlt a táskájába, kivette a sértett pénztárcáját és abból elvett 300 Ft-ot, amelyet a sértett édesanyja aznap reggel adott költőpénzként. Ezt követően visszatette a sértett pénztárcáját a táskájába és otthagyta a sértettet. A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje a nőt, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kötelezze őt a nyomozás során felmerült 230.000 Ft-os bűnügyi költség megtérítésére, illetőleg rendelje el a vele szemben más ügyben 2018-ban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.