Hírforgó

Szeptember 1-től új szolgáltató és új autóbusz a városban

A helyi autóbusz-közlekedési szolgáltatás teljesítésére vonatkozó vállalkozási szerződés 2020. júniusban lejárt. Szarvas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete korábban döntött arról, hogy az új tanévtől az személyszállítást ellátó vállalkozó kiválasztása céljából pályázatot kell kiírni. A pályázati eljárás befejeződött, így 2020. szeptember 1-től új szolgáltató kezdhette meg az helyi utasszállítást.


Eldőlt, hogy a következő két tanévben helyközi közlekedést is végző Volánbusz Zrt., illetve annak alvállalkozója fogja a városban szállítani az utasokat.

Augusztus 31-én a szolgáltató bemutatta a forgalomba álló járművet, amely egy teljesen új, korszerű, mozgáskorlátozottak szállítására is alkalmas kisbusz. Befogadóképessége 15 ülő és 10 álló utas. Az ülőhelyek száma 11-re csökken, ha kerekesszékes utas is utazni szeretne, mivel ekkor 4 db lehajtható ülés nem használható.

Az utasoknak egy fehér színű kisbuszt kell várniuk a megállóban.

A busz továbbra is iskolai előadási napokon közlekedik és díjmentesen vehető igénybe.

Változatlanul a Gárdonyi utca-Szentesi úti lakópark-Liszt Ferenc utca, a Dózsa György utca-Benka Gyula utca, továbbá Zöldpázsit és a városközpont között biztosított az eljutás. A reggeli és délutáni járatok az általános iskolások utaztatására hivatottak, a délelőtti járatokat minden bizonnyal ez után is nyugdíjasok fogják használni.

Változás az idei évtől, hogy a Fő tértől 6.50-kor induló autóbusz érinti a vasútállomást és el lehet elérni a 7.31-kor Mezőtúrra induló vonatot, amivel Budapestre lehet tovább utazni. A vasútállomásról 9.48-kor és 11.48-kor induló két járatra át lehet szállni a Szarvasra érkező vonatokról. A délelőtti átszállási lehetőség a vidékről a helyi temetők elérésére adhat lehetőséget.

A részletes menetrend: