Hírforgó, Képgaléria, Média

Kettős képzőművészeti tárlat a Szeparéban

Már a tavalyi, akkor első ízben életre hívott Cervinus Művészeti Fesztivál kapcsán is beigazolódott, hogy a Vízi Színház Bolza-bástyájában működő Szeparé meghitten igényes belső kialakítása révén kiválóan alkalmas képzőművészeti tárlatok megrendezésére.


A hely nagyszerű adottságait és szellemiségét kihasználva, ezúttal a teljes színházi szezon nyitánya előtt egy nappal újabb – ezúttal kettős tárlat – fényes sikerét igazolhatta vissza a művészetet szerető és pártoló szarvasi közönség.

Június 15-én Turcsányi Katalin bőrdíszműves hozta el legújabb – szarvasi unikáliákat is felvonultató szép darabjait. A tucatnyi remekmű megjeleníti a mocsári ciprusokat, Lendvai Laci bácsi híres orchideáit és a régi korok ruházatán divatos motívumokat.

Turcsányi Katalin darabjai mellé válogatott egy különleges tehetséggel bíró “elsőtárlatos alkotó”, Urbancsok Róbert. Ő farostlemezre – festett, rajzolt, ragasztott – csupa érzelemmel, csupa ötlettel és nem kis humorral megformált alkotásait hozta el. A mostani tárlaton közönség elé hozott kollekció, mintegy 10 remekmű nagyjából ötöde a művész otthonában fellelhető anyagoknak.

A hónap végéig nyitva tartó kettős tárlatot Babák Mihály polgármester nyitotta meg, aki megköszönte a két tehetséges alkotónak az együttes bemutatkozást.

Visszatérve Urbancsok Róbert színes fantáziával megfestett képeire, elmondhatjuk: a mély humánummal és egyedi alkotókedvvel felvértezett alkotónak messzemenően helye van nem csak Szarvas, de tágabb térségünk kortárs művészeti életében.

A kettős tárlat egésze telitalálat: az eltérő műfaj- és stílusvilágot hordozó képek összességében harmonikus arculatot tárnak a látogatók elé.