Postaláda

Belügyminisztériumi tájékoztatás

Dr. Melis János Jegyző úr részére Tárgy: Tájékoztatás Tisztelt Jegyző Úr! A Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodájához, Dr. Stocz Ferenc műszaki szakértő részére címzett információ kérő levelére az alábbiakról tájékoztatom. Az Orosházi vízellátó rendszerben érintett települések – így Szarvas város is – levélben keresték meg a Belügyminisztériumot, hogy a HM konténerek helyett más megoldásban kérik a […]


Dr. Melis János Jegyző úr részére

Tárgy: Tájékoztatás

Tisztelt Jegyző Úr!

A Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodájához, Dr. Stocz Ferenc műszaki szakértő részére címzett információ kérő levelére az alábbiakról tájékoztatom.

Az Orosházi vízellátó rendszerben érintett települések – így Szarvas város is – levélben keresték meg a Belügyminisztériumot, hogy a HM konténerek helyett más megoldásban kérik a minisztérium támogatását.

A kérelem és a víziközmű szolgáltató által megküldött előzetes tervek május végén megküldésre kerültek részünkre. A Kormány a BM/8561/2013.sz. előterjesztést az átmeneti ivóvíz-ellátás biztosításához szükséges pótlólagos intézkedésekről 2013. június 29-én megtárgyalta és az Orosházi vízellátó rendszer egyedi fejlesztését ennek keretében támogatta. Határozatában felkérte a Belügyminisztert, hogy a támogatási szerződést Orosháza önkormányzatával kösse meg. A szerződéskötés előkészítését megkezdtük és amint a döntés hatályossá válik a szerződés megkötését követően a forrás is rendelkezésre fog állni és a fejlesztés megkezdhető.

Munkájukhoz sok sikert kívánok!

Budapest, 2013. július 3.

Üdvözlettel:
Számadó Róza főosztályvezető
Belügyminisztérium