Hírforgó, Képgaléria, Labdarúgás, Média, Sportsarok

Homokon kergették a pillekönnyű lasztit

Ideális szép időben, hűs szellőktől frissítve kezdődtek meg vasárnap délelőtt a IV. Toldi Kupa Strandfoci Torna küzdelmei a Kacsa-tó melletti röplabdapályán.


Ottjártunkkor a szép számú szurkolótábor már végig izgulhatta a Gólvágók 5:0-ás diadalát a Páskó csapata felett, a Rátó 5:2-es győzelmét a Mecár ellenében, és tanúja lehetett a Police 4:1-es eredményének a Toldi együttesével szemben.

A hat benevezett csapat együttesenként 8 főt nevezhetett a tornára. A 20×30 méretű homokon két röpke félidőben kergették a pillekönnyű lasztit a 4+1 felállású csapatok.

Ottlétünk idején az izgalmas derbiket Macska, alias Paulik János dirigálta, aki fiatal korában meghatározó játékosa volt a Szarvasi Vasas NB II-es focicsapatának.

Ha valaki a meccsek izgalmai közepette megszomjazott, kedvére fogyaszthatott az ízlésesen kiállított, hangulatos büfékocsi kínálatából. S ha urambocsá’ megéhezett, a természet lágy ölén fejedelmi éteknek számító zsíros kenyeret ehetett kedvére. Ez utóbbi ötlet is jelzi, hogy a turistáknak, szurkolóknak ilyen egyszerű dolgokkal is örömet lehet szerezni.

SEMC 3MP DSCKét meccs között a torna ötletgazdáját, Tímár Nándort kérdeztük:

– Melyek az első benyomásaid?

– Toldi Kupa néven eddig már három focitornát rendeztünk az Alkotmány utcai sportcsarnokban. Most ebben a kellemes nyári időben úgy gondoltam, kijövünk ide, a srácok körében népszerű röplabdapályára. Mára csapat nevezett, ez azt jelzi, hogy a focibarátoknak tetszik ez a változtatás.

– Folytatás?

– Szeretnék ebből egy klassz nyári hagyományt teremteni, akár bővített formában is. A szép környezet, a csapatok és a szurkolók lelkesedése minden esélyt megad ehhez. Azt gondolom, az általunk felajánlott – a győztesnek kijáró serleg, a focilabda és a hűsítő sörök – díjak és a fiúknak felkínált hangulatos vacsora a Toldi Sörözőben, jövőre még további szponzoroknak is kedvet adhatnak a Toldi Kupa támogatásához – nyilatkozta Tímár Nándor.

A IV. Toldi Kupa eredményeiről a későbbiekben kiküldött munkatársunk, Nyári Mihály révén számolunk be.