Hírforgó, Képgaléria, Média

Fénybe öltözött új közösségi terünk

Szelídesen csendes, csaknem középőszi időjárás csalogatta vasárnap délután az első adventi gyertyagyújtásra igyekvőket.


Már négy óra előtt valóságos tömeg lepte el a Zenepavilon és a Szent Klára-templom környékét. Nem véletlenül, hiszen mindenki hónapok óta árgus szemekkel figyeli a városrehabilitációs munkák fejleményeit. Nos, az elhelyezett fényfüzérekkel és a terület tisztába tételével a KOMÉP – s előtte a kivitelezői brigádok – mindent megtett, hogy a lehetőségekhez képest meghitt környezet fogadja az oda érkezőket.

A hagyományok jegyében ráhangolásképpen a Szabados Tóth Gábor által vezényelt Szarvasi Rezesbanda szebbnél-szebb karácsonyi csokorral rukkolt ki, jelentősen megújítva a korábbi esztendők zenei kínálatát. Így a tömegben sokan megjegyezték, hogy az új közösségi tér megszületett Szarvason.

Felgyúltak a fények, s ekkorra a tömeg nagy hányada a templom mellett felállított jászol előtt sűrűsödött. Itt a történések elején és végén is az Iváncsó József vezette Szarvasi Férfikar – szintén jócskán megújított adventi repertoárral – szépséges szolgálata várta a jelenlévőket. Varga Viktor színművész szavalata után Babák Mihály polgármester köszöntötte Szarvas polgárait s egyben átadta Dankó Béla országgyűlési képviselő üdvözletét. Szép és békességes adventet és karácsonyt kívánt mindenkinek. A polgármestert Kollár Zsolt, az Újtemplom lelkészének ünnepi gondolatsora követte, majd együttesen meggyújtották a jászol melletti koszorún az első adventi gyertyát. Az ünnepi hangulatot csak fokozta, hogy a Szarvasi Férfikar amolyan békebeli betlehemező csapatként további karácsonyi énekeket dalolva indult el a helyszínről, harmonikaszó kíséretében.

A Cervinus Teátrum aulájában mindeközben Szarvas Város Baráti Köre aktivistái megnyitotta idei jótékonysági vásárát. Számtalan kedves ajándéktárgy és szebbnél szebb karácsonyi asztaldíszek vártak és találtak gazdára. A vásárt itt karácsonyi játszóház is színesítette.

Este hat órakor pedig a színházteremben felgördült a függöny és sok-sok szarvasi kisgyermek szüleivel vagy éppen nagyszüleivel együtt pót-pótszékezett előadáson tapsolhatott a Holle anyó zenés-táncos történetének. A musicalben tündérnek ábrázolt Holle anyó – Dósa Zsuzsa -, az emberi érzésekre is képes Vasfogú bába – Kolti Helga -, az árva lány – Tatár Bianka -, a két elválaszthatatlan cimbora Mirkó és Márkó – Gulyás Attila-Benkő Géza -, a szerelmes szívű Jakup – Vadász Gábor – és a csúnya lány átlényegülése – Liszi Melinda – ezúttal is lenyűgözte a mesekedvelő nagyérdeműt. Olyannyira, hogy a legapróbb nézők tucatjai még jóval vastaps után is a színpad függöny előtti részén szaladgáltak önfeledten. Sőt mi több, néhány apróság az utcán is énekelt egyet-kettőt a betétdalokból.

A színházvarázs után még sokan tértek vissza a Kossuth téri házikókhoz, hogy forralt borral és egy kis nézelődéssel zárják advent első vasárnapját.

[nggallery id=261]